Denník N

Mazurek na nás zahučal a potom do nás vrazil ako tank, opisujú svedkovia koniec mítingu ĽSNS na Orave

Milan Mazurek na súde. Foto N - Vladimír Šimíček
Milan Mazurek na súde. Foto N – Vladimír Šimíček

„Trafil nás ramenom ako diskotékový bitkár,“ hovorí jeden zo svedkov.

Po napadnutí členov PS/Spolu zamaskovanými útočníkmi v Trnave sa agresívne skončil ďalší míting Kotlebovej ĽSNS. Tentoraz za agresora svedkovia označujú bývalého poslanca Milana Mazureka.

Vo štvrtok mala ĽSNS míting v Nižnej na Orave. Po predvolebnej akcii tam došlo k incidentu medzi Milanom Mazurekom a protestujúcimi proti ĽSNS.

„Odstáli sme si dve hodiny pred hotelom, a keď po akcii začali vychádzať ľudia v skupinkách, trošku sa bučalo a pískalo. Medzi poslednými vyšiel Mazurek a za ním dvaja-traja ďalší udatní mládenci. Sebavedome, so sarkastickým úsmevom, sa vybrali rovno oproti našej skupine. Tesne pred zrážkou zahučal ‚čo je, deti‘ a vrazil rovno medzi nás,“ opisuje incident jeden z účastníkov protestu s tým, že Mazurek ich ani len nepožiadal, aby sa mu uhli.

„Vpálil rovno do davu a ramenami nás zrazil ako tank. Ja som odletel do ľudí a kamarát, čo stál vedľa, skoro zrazil svoju mamu k zemi,“ hovorí ešte účastník protestu.

Podobne incident opisuje aj ďalší zo svedkov, ktorý tam bol aj s mamou. „Z budovy vyšiel Milan Mazurek a išiel smerom k nám. Predpokladal som, že chce provokovať, a otočil som sa smerom k mamke so slovami, že už ide provokovať,“ hovorí. „Ani som to nedopovedal, keď ma odhodilo preto, že cez nás prešiel ako tank a trafil nás ramenom ako diskotékový bitkár.“

Obaja muži, ktorí o incidente rozprávajú, podali podnet na políciu. Ich mená pre ich bezpečnosť nezverejňujeme.

Takúto verziu udalostí potvrdzuje aj svedecká výpoveď na polícii, ktorú má Denník N k dispozícii.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kotlebovci - ĽSNS

Marian Kotleba

Voľby 2020

Slovensko

Teraz najčítanejšie