Denník N

Pokrivené video a päť informácií o spore Andreja Kisku

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

Bývalý prezident Kiska nebol ani náhodnou súčasťou nejakých machinácií s pozemkami; iba bol, ako solventná osoba, zneužitý. 

Autor je bývalý predseda Ústavného súdu,
bývalý poradca prezidenta Andreja Kisku
a jeho právny zástupca v spore o pozemok

Video o rozhovore dvoch ľudí, ktorí sa v súkromí rozprávajú o udalostiach z roku 1999, keď Andrej Kiska kupoval pozemky vo Vysokých Tatrách, mi dvihlo žalúdok. Donútilo ma preto napísať niekoľko slov a chronológiu celého sporu o pozemok, ktorý Andrej Kiska napokon vrátil jeho vlastníkovi, hoci sám na tom škodoval.

Najprv však musím zdôrazniť, že ma vôbec nezaujíma herecký výkon oboch aktérov, z ktorých jeden (Šuliga) svedčil na Okresnom súde v Poprade v prospech Andreja Kisku. Ani obsah a forma ich „pokecu“, zjavne ťarbavého a pripraveného asi tak na úrovni človeka, ktorý diaľkovo skončil po 10 rokoch základnú školu. Až na jednu výnimku, ktorú uvediem neskôr.

V tejto vymyslenej pozemkovej kauze je niekoľko ťažiskových momentov, ktoré by som ako právnik zastupujúci prezidenta na prvom pojednávaní chcel uviesť len kvôli tomu, aby ten, kto chce, si utvoril celkový a objektívny obraz o celej anabáze.

MUDr. Ján Franc píše prezidentovi

Prezident dostal od pána Franca list začiatkom marca 2016. Žiadal vrátiť sporný pozemok. Tvrdil, že Andrej Kiska sa zrejme stal obeťou podvodu. Vety, ktoré sú dôkazom, že Kiska konal v dobrej viere. Bývalý vlastník bol presvedčený, že došlo k podvodu aj na exprezidentovi. Napriek tomu žiadal, aby mu nehnuteľnosť vrátil Andrej Kiska.

Chybou tohto listu bolo to, že došiel

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Andrej Kiska

Komentáre

Teraz najčítanejšie