Denník N

Po Počiatkovi sľubuje Matovič zatvoriť aj Haščáka. V priamom prenose z Cypru skoro plakal

Líder Obyčajných ľudí sa postavil pred sídlo firiem Penty na Cypre a vysvetľoval, ako si vybrali zo zdravotníctva 400 miliónov eur.

OĽaNO sa už v tejto kampani podarilo zaujať videom, v ktorom predstavitelia strany na plot vily Jána Počiatka v Cannes nalepili plagát „Majetok Slovenskej republiky“.

„Ver mi, Ján Počiatek, že raz o tento majetok prídeš,“ sľuboval vo videu Matovič. A hoci Lukáš Kyselica z OĽaNO v diskusii Denníka N neskôr priznal, že zobrať Počiatkovi vilu nebude vôbec jednoduché a skôr to asi nepôjde, líder Obyčajných ľudí si všetko zopakoval. Tentoraz v nedeľu na Cypre a v čase, keď sa skončili politické diskusie na RTVS a Markíze.

Novinárom poslal pozvánku na tlačovú konferenciu v Limassole v nedeľu krátko pred obedom, takže na ňu nikto z Bratislavy nemohol prísť. Išlo tak nie o tlačovú konferenciu, ale o živé vysielanie. Matovič, Eduard Heger a Marek Krajči stáli vo vchode bytového domu pred schránkami firiem patriacich Pente a sľubovali, že zatvoria šéfa Penty Jaroslava Haščáka.

Po Cannes išli do Limassolu

Matovič počas priameho prenosu rozprával už roky verejne známy príbeh, ako Penta vytiahla z Dôvery 400 miliónov eur. Penta sa rozhodla s druhým akcionárom Dôvery, ktorým by mal byť Juraj Široký, obísť zákaz vyplácania zisku a urobila účtovnú operáciu, ktorou si zisk vyplatila.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

OĽaNO

Voľby 2020

Slovensko

Teraz najčítanejšie