Denník N

Ako vysoká úradníčka nadbiehala Kočnerovi a jej úrad potom kvôli nemu šikanoval novinárov

Koláž N. Foto - TASR
Koláž N. Foto – TASR

S mafiánom Marianom Kočnerom si v priateľskom duchu písala aj predsedníčka Úradu na ochranu osobných údajov SR Soňa Pötheová. Úrad potom pod hrozbou pokuty chcel od novinárov vedieť, kto im dal video Kočnera s Trnkom.

Je 29. júna 2017 ráno. Známym Mariana Kočnera zavibrujú mobily s krátkym upozornením „Dnes 10:00 TA3“. Človek, ktorý roky žije a podniká prinajmenšom na hranici zákona a celé Slovensko to o ňom vie, takto ohlasuje, že má o niekoľko desiatok minút tlačovku, ktorú – ako už aj predtým – prenáša naživo TA3.

„O my God! Som zvedava! Konecne adrenalin v tejto šedi,“ odpisuje mu o niekoľko sekúnd nominantka Smeru a predsedníčka Úradu na ochranu osobných údajov SR Soňa Pötheová.

Kočner sa na tlačovke snaží vysvetľovať svoje daňové kauzy, prvýkrát verejne hovorí, že chce vstúpiť do politiky, novinárom odkazuje, že sú „Lipšicovo stádo“ a že na nich chystá internetový portál, ktorým ich chce diskreditovať. „Rozhodol som sa, že budem uverejňovať o tých mainstreamových novinároch, ktorí krivia túto spoločnosť pod pláštikom demokracie, všetko, čo o nich zistím.“ Verejne vyzýva ľudí, aby na novinárov donášali informácie, ktoré potom na portáli zverejní.

Monike Tódovej z Denníka N dopredu odkazuje, že sa smie pýtať až posledná, a ona mu hovorí, že sa teší na titulku v novinách, kde bude on po tom, ako ho obvinia z daňových podvodov. Kočner na tejto tlačovke odpovedá aj na pár otázok Jána Kuciaka. Je z neho podráždený a Kuciakovi slovo napokon vezme. O dva mesiace nato sa mu cez telefón vyhráža a podľa obžaloby ho o necelého pol roka neskôr nechá zavraždiť.

Krátko po tlačovke z júna 2017 vibruje Kočnerovi mobil.

„Tu Todovú ste načali riadne. Aj s tym ze otazka nakoniec. A stranu

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marian Kočner

Slovensko

Teraz najčítanejšie