Denník N

Harabin na mítingu: Do škôl idú integrovať pedofilov, Danka vydierali Američania Zsuzsovou, preto podpísal ich stíhačky

Foto - Karol Sudor
Foto – Karol Sudor

Smer a SNS plnia program slniečkarov a ultraliberálov a likvidujú slovenskú štátnosť, rozprával líder strany Vlasť na mítingu v Detve.

Piatok 14. februára, Detva. V hoteli s rovnakým názvom, v ktorom sa zastavil čas niekedy v 70. rokoch minulého storočia, sa má o druhej začať míting Štefana Harabina a strany Vlasť. Bývalý sudca je už niekoľko týždňov na cestách za voličmi. Vo štvrtok stihol Rimavskú Sobotu, Lučenec aj Veľký Krtíš, v piatok má Detvu, Zvolen aj Sliač.

Pri ceste vedľa hotelového parkoviska stojí autobus Harabiňák. Líder strany Vlasť ani nik iný sa v ňom pravidelne nevozí, funguje len ako nosič reklamy a mobilný sklad predmetov, ktoré rozdávajú na mítingoch. Harabina vozí limuzína so šoférom.

Vestibul hotela Detva je spojený s fajčiarskou kaviarňou. Pri dvoch zadných stoloch už hodinu pred začiatkom sedia nabudení členovia strany a hlučne diskutujú o politike. V tom istom čase, pod dohľadom prísne sa tváriacej šéfky, zametajú vestibul tri ženy.

Pri popolníku na vstupných schodoch pofajčieva Ernest Poltársky. Takmer 64-ročný dôchodca, ktorý žije v obci Žihľava, kandiduje zo 42. miesta. Vraví, že pracuje ako novinár pre Hlavné správy a Infovojnu a že vo Veľkom Krtíši deň predtým prišlo na Harabina do kultúrneho domu 107 ľudí. Plus mínus stovka je vraj priemerná účasť na každej akcii. Keďže v prezidentských voľbách bolo v Krtíši na Harabina zvedavých len 60 ľudí, znamenalo by to slušný nárast. Harabin to ešte netuší, ale výsledná účasť v Detve ho sklame.

Čím Harabin presvedčil Poltárskeho? Odpovedá, že ho nemusel presviedčať, lebo ho roky pozná aj súkromne. „O Harabinovi sa rozpráva skutočne veľa vecí, málokto si už dohľadá realitu.“ S týmto postojom sa stretávam u každého ďalšieho osloveného fanúšika – nik nepripúšťa, že Harabin ho vodí za nos, fabuluje a straší nezmyslami.

Premýšľam, či dopadnem lepšie ako pred rokom na mítingu Harabina pred prezidentskými voľbami. Dal som si vtedy záväzok, že skúsim naživo počítať všetky nepravdy, ktoré vysloví. Zistil som, že sa to nedá, nasledujú prirýchlo po sebe. Teraz svoj záväzok skúšam splniť znovu.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Štefan Harabin

Vlasť

Voľby 2020

Slovensko

Teraz najčítanejšie