Denník N

Hrádza proti extrémistom? Alebo iba biznis

Autor je zakladateľ strany Maďarské fórum

Rast extrémizmu vidíme na preferenciách fašistickej strany ĽSNS. V parlamente toho veľa nespravili, ale keď bolo treba, Roberta Fica a jeho Smer podržali. Pomohli tým celej vládnej koalícii (Smer, SNS, Most).

Každý sa prekvapil, keď sa v roku 2016 kotlebovci dostali do Národnej rady a získali 14 mandátov. Ako Kočner v Threeme predpovedal, Most mal vstúpiť do koalície so Smerom a s SNS, lebo Kotleba. A tak sa aj stalo. Jediným vysvetlením bol „boj proti extrémistom“.

Výsledok štvorročnej práce aj bugárovcov je, že fašisti oproti roku 2016 pomaly atakujú nárast o 50 %. MOST v tejto oblasti zlyhal!

Prečo to tak je? Ako je možné, že sa nedarí bojovať proti fašistom? Alebo sa ani nechce?

Je faktom, že Kotleba a jeho strana nepredviedli žiadne riešenia na problémy, ktoré máme v krajine. Nebol úspešný ako župan v Banskej Bystrici a ani v parlamente. Ale všimli sme si, že keď bolo treba, pomohol Robertovi Ficovi a jeho Smeru, ako to máme možnosť vidieť aj teraz, pár dní pred voľbami, hlasy fašistov prispeli k podpore lacného kupovania voličských hlasov pre Smer a SNS. Fašisti sa snažia zachrániť budúcich (aj súčasných) koaličných partnerov.

Prečo teda fašisti rastú? Lebo v krajine ľudia strácajú vieru v spravodlivosť, stratili dôveru v právny štát. Korupcia na každom kroku (bez úplatkov vás už ani do budovy nepustia), súdne rozhodnutia sa dajú kúpiť alebo po známostiach vybaviť. Ľudia sa preto (na znak protestu) obracajú k extrémistom. Táto vládna koalícia zlyhala v správe krajiny. Je namieste aj otázka, či sa ĽSNS nedala zrušiť alebo to vládna koalícia a Robert Fico ani nechceli.

Vláda zlyhala aj v oblasti vzdelávania. Po vzniku tejto koalície  sa demokratická opozícia obrátila na vládu a ministra Plavčana, aby zabezpečili lepšie vzdelávanie stredoškolákov o fašizme a holokauste. Navrhovali sme, aby vytvorili program, v rámci ktorého by sa každý stredoškolák povinne zúčastnil návštevy koncentračného tábora. Okrem prísľubov sa nič nesplnilo.

Za obdobie 2016 – 2020 ukončilo svoje stredoškolské štúdium približne 600-tisíc žiakov. To sú prvovoliči, u ktorých Kotleba a jeho fašisti majú najväčšiu podporu. Možno aj preto ten nárast preferencií. Vládna koalícia teda zlyhala aj vo vzdelávaní.

Treba konečne problémy začať riešiť a nie iba odvádzať pozornosť. A teraz je dôležité nedať sa oklamať populizmom, ktorý sleduje politickú záchranu vládnej koalície, ktorá zlyhala na plnej čiare. Namiesto riešenia problémov vládna koalícia riešila iba svoj biznis.

Vládnej koalícii už nejde iba o záchranu stoličiek, ale o záchranu systému ,,náš človek“, ktorý sa rúca. Zmeňme Slovensko k lepšiemu.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Politici píšu

Voľby 2020

Komentáre

Teraz najčítanejšie