Denník N

Ústavný sudca Mamojka klamal o kontaktoch s Kočnerom. Usvedčujú ho odposluchy

Mojmír Mamojka. Foto N – Tomáš Benedikovič
Mojmír Mamojka. Foto N – Tomáš Benedikovič

Marian Kočner si dohodol stretnutie s Mojmírom Mamojkom dva týždne pred jeho zadržaním. Ešte v septembri to popieral. Teraz hovorí, že išlo len o neškodnú právnu radu.

„Chcem vedieť, prečo zlyhal Mamojka. RF to mal vybaviť!“ Marian Kočner sa v motákoch takto rozčuľoval, prečo ho ústavný sudca Mojmír Mamojka neprepustil z väzby. Teraz je jasné, že to nebola náhoda.

Kočner a Mamojka mali blízky vzťah. A hoci sa ústavný sudca snažil Denník N ešte v septembri 2018 presvedčiť, že to nie je pravda, teraz sme získali záznam z Kočnerovho odposluchu, ktorý preukazuje, že klamal.

Kočner a Pavol Rusko sú obžalovaní, že chceli na základe falošných zmeniek obrať televíziu Markíza o 69 miliónov eur. Súd vyhlási rozsudok o týždeň, prokurátor navrhuje obom trest 20 rokov.

Kauzou zmenky sa polícia začala znovu zaoberať po odchode policajného prezidenta Tibora Gašpara. Prehodnotila pôvodný záver, že skutok nie je trestným činom. Bolo zrejmé, že Kočnerov čas na slobode sa kráti.

Človek mieni a vyšetrovateľ mení

Aby Kočner v lete 2018 neušiel do zahraničia, bezpečnostné zložky štátu ho strážili.

V pondelok 4. júna 2018 pred ôsmou večer zachytili aj nasledovnú správu, ktorú Kočner napísal Mojmírovi Mamojkovi: „Ahoj prosím Ťa o krátky termín. Asi najlepšie u Teba doma. Termínu sa prispôsobím. Ďakujem.“

Mamojka okamžite odpísal: „Som v Košiciach. Doma budem v stredu cca 19. hod. Ak sa ti hodí môže byť. M.“

Kočner bol spokojný a stretnutie potvrdil: „Streda 19:00. Ďakujem.“

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marian Kočner

Slovensko

Teraz najčítanejšie