Denník N

Pellegrini končí tak, ako začínal

Keď ide o ohýbanie legislatívneho konania, Peter Pellegrini je vždy pripravený pomôcť.

Ak Peter Pellegrini počas svojej takmer štrnásťročnej kariéry v najvyššej politike v niečom vynikal, boli to tri veci. Po prvé, schopnosť zaskočiť na akomkoľvek poste a predstierať pritom autonómnosť; po druhé, schopnosť vyvolať neprimerané očakávania a napokon ich všetky zmariť; po tretie, schopnosť postaviť sa za akúkoľvek legislatívnu špinavosť.

Všetko to vyvrcholilo na utorkovej mimoriadnej schôdzi parlamentu: náhradný premiér, od ktorého už ani vlastní voliči nečakajú, že sa emancipuje od svojho šéfa, skončil tak, ako po roku 2006 začínal – ako popredný ničiteľ normálneho legislatívneho procesu.

Vtedy ešte málo známy smerácky poslanec sa podobne ako ďalšia mladá smeráčka Edita Angyalová nechal zneužívať vedením strany tak, že v parlamente predkladal takzvané prílepky. Išlo o to, že cez pozmeňovací návrh k jednému zákonu sa menil celkom iný, často vôbec nesúvisiaci zákon.

Kým Angyalová v roku 2007 (našťastie, neúspešne) navrhovala oklieštenie infozákona cez novelu zákona o reklame, Pellegrini o rok neskôr prostredníctvom zákona o

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Peter Pellegrini

Smer

Voľby 2020

Komentáre

Teraz najčítanejšie