Denník N

Nové video dokazuje, že Kisku si nahral Šuliga. Exprezident sa na ňom rozpráva o dvoch tisíckach pre bieleho koňa

Reprofoto - N
Reprofoto – N

Kiska tvrdí, že video bolo zostrihané a žiadne dve tisícky bielemu koňovi Júliusovi Sirockému dať nechcel.

Slovenské médiá dostali v stredu z e-mailovej adresy [email protected] ďalšie video, ktoré súvisí s pozemkovými problémami predsedu strany Za ľudí a bývalého prezidenta Andreja Kisku.

Nové video zachytáva priamo exprezidenta, ako sedí na stretnutí s kontroverzným popradským podnikateľom Michalom Šuligom, ktorý mu v roku 1999 predával pozemky vo Veľkom Slavkove.

Podľa sprievodného textu k videu sa stretnutie odohralo vlani v decembri, teda približne v podobnom čase, ako bolo nahrané video s rozhovorom medzi Šuligom a podtatranským mafiánom Milanom Reichelom, ktoré médiá dostali minulý týždeň vo štvrtok.

Nové video na úvod v štvorminútových titulkoch zhŕňa niektoré sporné body Kiskových pozemkových problémov. O niektorých už médiá písali. Napríklad, že si Kiska bol obhliadať pozemky, ktoré vlastnil Ján Franc a ktoré Kiska v roku 1999 kúpil, ešte pred tým, než boli vydržané. Na to už skôr upozornil denník Pravda.

Podobne sa už na súde medzi bývalým prezidentom a zubárom Francom ukázalo, že Kiska kupoval pozemky aj priamo od spoločnosti Agras, ktorá Francov pozemok nezákonne vydržala.

Skutočný Kiskov problém sú dve tisícky

Predseda strany Za ľudí ešte v pondelok 17. februára na tlačovke povedal, že má informácie o existencii ďalšieho videa, ktoré by sa malo pred voľbami dostať na verejnosť. „Chcem režisérom tejto zinscenovanej kampane oznámiť, že sa nenechám zastrašiť,“ vyhlásil vtedy Kiska.

V rozhovore pre SME zo stredy Kiska povedal, že za videom so Šuligom a Reichelom stojí vysokopostavený poslanec Smeru. Jeho meno neprezradil, podal však trestné oznámenie.

Aj v stredu na tlačovke hovoril, že za videami je „vysokopostavený poslanec Smeru“.

Z nového videa pre bývalého prezidenta vyplýva viacero problémov.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Andrej Kiska

Za ľudí

Slovensko

Teraz najčítanejšie