Denník N

Zhromaždenia neboli len o druhom výročí vraždy. Choďte voliť, vyzvali rodičia Jána a Martiny

Cez mobily bude môcť štát sledovať, ako sa ľudia hýbali. Foto N - Tomáš Benedikovič
Cez mobily bude môcť štát sledovať, ako sa ľudia hýbali. Foto N – Tomáš Benedikovič

Vo viac ako 60 mestách na Slovensku aj v zahraničí si tisíce ľudí spomenuli na Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú, ktorých pred dvomi rokmi zavraždili v ich dome vo Veľkej Mači.

V piatok večer si ľudia na Slovensku pripomenuli druhé výročie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Na zhromaždenie na Námestí slobody v Bratislave prišlo podľa odhadov organizátorov sedem- až osemtisíc ľudí.

Okrem spomienky sa však na pódiách opakovala ešte jedna vec – výzva choďte voliť. „Chcel by som vás požiadať, aby ste sa všetci zúčastnili volieb a rozhodovali sa srdcom a hlavou. Videli sme časti Kočnerovej knižnice, počuli sme vyjadrenia vládnych politikov,“ hovoril otec Jána Kuciaka na zhromaždení, ktoré ešte pred spomienkou na Námestí slobody zorganizovala SaS.

Okrem rodičov Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej na ňom vystúpili aj Lucia Ďuriš Nicholsonová zo SaS, Andrej Kiska a Juraj Šeliga zo strany Za ľudí a Igor Matovič z OĽaNO.

Foto N – Tomáš Benedikovič

Kuciak: Mlčiaci, choďte voliť

Každý súdny človek bude podľa Kuciaka vedieť, ako má voliť. Vyzval aj tých „mlčiacich“, aby išli voliť. „Nikdy neprestaneme pokračovať v Jankových šľapajach a čo budeme vládať, to budeme robiť ďalej,“ povedal.

Zlatica Kušnírová požiadala ľudí na námestiach, aby nezabudli

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Voľby 2020

Vražda Jána Kuciaka

Za slušné Slovensko

Slovensko

Teraz najčítanejšie