Denník N

Umierala v nemocnici, a verila, že bude žiť ešte dvadsať rokov. Povedala jej to veštkyňa

Ilustračné foto - Flickr.com
Ilustračné foto – Flickr.com

Evina mama počúvala jasnovidku namiesto lekárky a nechala sa liečiť procedúrami typu reiki, regresná terapia, virgula či biorezonancia.

Tesne pred Vianocami schválili mame 33- ročnej Evy imunoterapiu na liečbu rakoviny prsníka s metastázami na pľúcach a pečeni. Už ju nestihla vybrať. Zomrela v januári ako 59-ročná. Do poslednej chvíle verila, že nemá rakovinu.

Presviedčalo ju o tom množstvo liečiteľov, čo počas choroby navštívila, a aj jej veľmi dobrá známa a zároveň liečiteľka Helena. Hovorili jej, že hrčka na prsníku, ktorá sa postupne rozrastala na veľkú otvorenú ranu, je tukového pôvodu, že jej telo je plné parazitov a že za zhoršenie jej zdravia môže chemoterapia, lebo tú na naliehanie rodiny tiež podstúpila.

Oveľa viac však dôverovala „procedúram“ typu reiki, regresná terapia, virgula, biorezonancia. Kupovala si všetky možné výživové doplnky a iné liečivá. „Stálo to odhadom desaťtisíce eur, ale to nie je podstatné, tie peniaze si nezoberie so sebou do hrobu, ak ju to upokojovalo, akceptovali sme to,“vraví Eva.

Svoju mamu považuje za obeť liečiteľov, konšpiračných stránok typu Bádateľ, ktoré v nej len posilňovali jej nedôveru v „klasickú“ medicínu. „Ona odovzdala svoj osud veštcom, veštbám a liečiteľom, ktorí jej tvrdili, že jej nič nie je, len si musí dať hlavu do poriadku,“ vysvetľuje Eva.

To všetko jej mamu oberalo o vzácny čas. K samotnému potvrdeniu choroby aj k liečbe na onkológii totiž prišlo pomerne neskoro. Eva si myslí, že ak by sa to nestalo, mama by ešte žila, hoci aj mala typ rakoviny prsníka, ktorý má skôr horšiu prognózu.

 Veľké tajomstvo

Eva si spomína, že sa pred pätnástimi – dvadsiatimi rokmi začali s mamou a so sestrou zaujímať o „duchovno“. „Vymetali sme všetky duchovné stretnutia, zaujímali nás reiki, amulety, veštenie, liečitelia. Ale nikdy to

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hoaxy a propaganda

Rodina a vzťahy, Zdravie

Teraz najčítanejšie