Denník N

Objavilo sa tretie video o Kiskovi, odmieta v ňom poslať peniaze bielemu koňovi

Reprofoto - N
Reprofoto – N

Ak mal Smer záujem ma zdiskreditovať ako pred prezidentskými voľbami v roku 2014, touto sériu trápnych videí sa im to znova nepodarilo, reagoval Andrej Kiska. Exprezident zároveň hovorí o svojej blbosti.

Z anonymných videí o pozemkových problémoch exprezidenta Andreja Kisku sa pár dní pred voľbami stáva seriál. V nedeľu podvečer dostali redakcie ďalšie, v poradí tretie video (v pondelok ráno už nebolo dostupné). Čo je na ňom nové?

V prvom rade, tentoraz neprišlo z e-mailovej adresy [email protected] ako predchádzajúce dve, ale z adresy [email protected]. Či to môže súvisieť s faktom, že Kiskova strana Za ľudí pri pátraní po šíriteľoch videí využíva aj informácie od etických hackerov, ťažko povedať.

Z tretieho videa ešte vieme, že Kiska sa s kontroverzným podnikateľom Michalom Šuligom, ktorý mu v minulosti predal pozemky vo Veľkom Slavkove, stretol viac než raz. To z doterajších Kiskových vyjadrení nebolo jasné.

Na novom videu sa Kiska zhovára so Šuligom v kancelárii, v predchádzajúcom to bolo v kaviarni. Z videí sa nedá určiť, ktoré vzniklo skôr.

Po druhom z videí, ktoré dostali redakcie minulú stredu, Kiska hovoril len o stretnutí v kaviarni. „Bolo to veľmi zvláštne. Najskôr sa ma snažil viackrát vylákať do hotela, kde nahral pána Reichela. Potom prišlo stretnutie v kaviarni,“ hovoril.

To, že sa so Šuligom stretol viackrát, exprezident nenaznačil a ani v nedeľu neodpovedal na otázku, koľkokrát vlastne so Šuligom bol.

Posledná veta, ktorá nedokázala nič

Kiska v nedeľu na tretie video reagoval krátkym stanoviskom, ktoré zverejnil aj v podobe statusu na Facebooku. „V ďalšom postrihanom videu, čo vidia aj amatéri, je presne vidieť, kto sa ma snažil do čoho namočiť, a ako som to odmietol,“ povedal v ňom.

„Áno, moja blbosť je, že som sa s tým človekom vôbec stretol a rozprával. Ak mal Smer záujem ma zdiskreditovať, ako pred prezidentskými voľbami v roku 2014, touto sériu trápnych videí sa im to znova nepodarilo. A voľby dopadnú rovnako. Fico skončí a ja budem aj s mojimi kolegami zo strany Za ľudí pri tom.“

Kiska má pravdu, že v treťom videu zreteľne počuť strihy a je viac-menej jasné, že nejaké pasáže boli vynechané, prípadne poprehadzované.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Andrej Kiska

Za ľudí

Slovensko

Teraz najčítanejšie