Denník N

Je Harabin cynický demagóg alebo pochodeň, ktorá nás vyvedie z temnoty?

Štefan Harabin. Foto N - Tomáš Benedikovič
Štefan Harabin. Foto N – Tomáš Benedikovič

Nielen nad treťou knihou Štefana Harabina. 

Autor je právnik

Mnohým sa zdá na odpis. Jeho šance prekročiť prah parlamentu sa scvrkávajú. Nie je už bosom justície, ba ani sudcom. Tak načo o ňom písať? Nepochovávajme predčasne, najmä nie takého bojovníka. Ak sa aj nedostane do parlamentu, bude ešte o ňom počuť, ako sa dobíja do svojej kancelárie na Najvyššom súde, lebo neuznáva tzv. lex Harabin. A ak nie on, mnohí jemu podobní tu ostanú alebo sa zjavia v budúcnosti, čo, zdá sa, je Slovensku súdené.

Plodný autor

Knižná fertilita Štefana Harabina v posledných dvoch rokoch je značná. Vydal tri knihy vygenerované kandidatúrou v prezidentských a parlamentných voľbách. Tretia kniha – Naša vlasť s podtitulom Von zo slepých uličiek – je propagandistická publikácia na podporu jeho strany Vlasť.

Ako autorita sa vyslovuje aj k otázkam, ktoré sú za jeho profesionálnym zameraním. Právnik Harabin je aj sexuológ, sociológ, klimatológ, historik, politológ, mediálny expert, psychológ, psychiater, onkológ, odborník na IT technológie, expert na omamné látky, na kanibalizmus, na transhumanizmus, na genetické pokusy s ľudskými bunkami v myšiach a prascoch, 5G siete, elektronické žiarenie, vyjadruje sa k detským sedačkám, čipovaniu psov a ľudí, k lyžiarskym helmám, k plynovým kotlom, online platbám, očkovaniu detí, energetickým parametrom domov, k stavu nemeckej armády, je kunsthistorik a filológ.

Slovenský Mahátmá Gándhí alebo Tomás de Torquemada?

Pán Harabin chce spájať, dovoláva sa tolerancie, volá po kultivovanom dialógu, vzájomnom rešpekte, chce nastoliť novú právnu a politickú kultúru, kritizuje nedostatok sebakritiky, ohováranie, lži a pýchu.

O sebe hovorí, že má gazdovskú povahu po otcovi, tvrdú hlavu a že jeho slová bývajú ostré, vie byť tvrdý a prchký. To sa dá nazvať aj – neslušnosť.

Jeho početní nepriatelia svojimi jedovatými jazykmi by asi skonštatovali, že doteraz si celkom neujasnil, čo je preňho priorita – či kultúra maštale alebo kultúra právnika a sudcu. Že – obrazne povedané – svoju rolu hrá neraz s čižmami od blata, slepačincov a kravincov. V talári, v jednej ruke Trestný zákon a v druhej – vidly alebo cep, nie však na žito, ale na

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Štefan Harabin

Vlasť

Voľby 2020

Komentáre

Teraz najčítanejšie