Denník N

Finálová debata Denníka N: Matovič už otvorene hovorí o ambícii byť premiérom

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

Každý, kto vedie nejakú stranu, by chcel byť premiérom, povedal Igor Matovič. Exprezident Kiska odmietol predpoveď Denníka N, podľa ktorej by mohol byť ministrom zahraničných vecí.

Líder OĽaNO Igor Matovič už otvorene pripúšťa, že by v prípade úspechu svojho hnutia vo voľbách mohol byť kandidátom na premiéra. V debate Denníka N povedal, že takéto ambície má.

„Kto by nechcel byť premiérom. Aj ja, aj Andrej Kiska, aj Mišo Truban, každý kto lídruje nejakú stranu, by premiérom chcel byť. O tom ale rozhodnú ľudia o päť dní,“ vyhlásil.

Líder OĽaNO sa v pondelok večer stretol vo finálovej diskusii Denníka N v Novej cvernovke s predsedom strany Za ľudí Andrejom Kiskom a volebným lídrom koalície PS/Spolu Michalom Trubanom.

Matovič o premiérskych ambíciách hovoril už vo videu, ktoré zverejnil na Facebooku v pondelok podvečer.

Odpovedal v ňom na otázky svojej dcéry Kláry. „Premiérom by, myslím, chcel byť každý predseda politickej strany,“ povedal vo videu. „Keď úprimne robí politiku a chce Slovensko zmeniť, tak premiér v tom môže urobiť najviac. Samozrejme, že ambícia taká je, ale rozhodnú ľudia.“

Video: Záznam finálovej diskusie Denníka N

Truban: Ak premiér z OĽaNO, tak Matovič

Dcéra sa lídra OĽaNO spýtala aj to, v čom by bol iný ako súčasný premiér Peter Pellegrini (Smer). „Chcel by som byť iný najmä v tom, že dnes mnohí ľudia na Slovensku nemajú pocit, že premiér je aj ich premiér,“ odpovedal.

„Komunikuje len voči svojim voličom, snaží sa im zalíškať a robiť politiku de facto len pre nich. Myslím si, že premiér by, tak ako aj prezident, mal byť pre všetkých ľudí na Slovensku, bez ohľadu na to, či ho volili alebo nevolili. Ak by ľudia tak rozhodli, tak čo by som ja chcel robiť, by bolo zaujímať sa o problémy ľudí, ktorí už v politiku neveria.“

Monika Tódová sa v debate Denníka N spýtala, či by Matovič zvládol na poste premiéra komunikovať po anglicky. „Ale však,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

OĽaNO

Progresívne Slovensko

Voľby 2020

Za ľudí

Slovensko

Teraz najčítanejšie