Denník N

Z Cannes až na úrad vlády? Ako sa stal Matovič potenciálnym premiérom za tri mesiace

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

„Ja by som sa chcel spýtať nášho budúceho pána premiéra…“ začína klásť otázku pán z Lučenca. Na pódiu v malom lučeneckom divadle sa v tej chvíli na mítingu OĽaNO odohrá scéna ako zo situačnej komédie.

Mikrofón drží Lukáš Kyselica, no hneď ho podá Igorovi Matovičovi. Ten ho rýchlo podá ako horúci zemiak ďalej – Jožovi Pročkovi, ktorý ho odovzdá Dominikovi Drdulovi, študentovi, ktorý kandiduje z 20. miesta. Ten sa smeje a krúti hlavou, spolu s ním sa zabáva celé publikum.

Ako rocková hviezda

Toto je to OĽaNO, ktoré majú obyčajní ľudia najradšej – autentickí, skromní, takí ako my a ešte je s nimi aj zábava. Netlačia sa do funkcií, aj keď podľa prieskumov verejnej mienky by si mohli po voľbách rozdávať najsilnejšie posty v krajine. Igor Matovič dorazil na míting do Lučenca práve v deň, keď bol zverejnený posledný prieskum pred moratóriom.

Agentúra AKO v ňom OĽaNO namerala najvyššie preferencie počas celej existencie hnutia – až 15,5 percenta. Sú len na skok od ich odvekého nepriateľa Smeru, ktorý má 16,9 percenta.

S takýmito percentami má Matovič na mítingu pozíciu rockovej hviezdy. A ako správna hviezda – mešká. Pol hodiny

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Igor Matovič

OĽaNO

Voľby 2020

Slovensko

Teraz najčítanejšie