Denník N

Čo kotlebovci skúšajú na Matoviča: miesto daní vyťahujú radšej moslimov a zostrihaného Pročka

Kotlebovské weby nevedia, čo vyčítať Matovičovi, tak oprašujú jeho roky staré vystúpenia.
Kotlebovské weby nevedia, čo vyčítať Matovičovi, tak oprašujú jeho roky staré vystúpenia.

Kotlebovci sa v antikampani sústredili na PS/Spolu a Kisku, s nárastom Matoviča nepočítali. V závere skúsili urobiť z OĽaNO obhajcov moslimov a migrantov.

Keď pred mesiacom vypískali kotlebovcov v Levoči, zásluhu na tom mal aj kandidát OĽaNO Peter Pollák. Syn europoslanca vtedy pomáhal zmobilizovať viac než 200 Rómov. Niektorým z nich na námestí rozdával aj píšťalky a transparenty.

Pre Kotlebovu stranu však OĽaNO v tej chvíli nebol zaujímavý súper. Na ich voličov viac zaberali kritické príspevky o Kiskovi a PS/Spolu než o Matovičovi. Aj preto kotlebovci v Levoči šírili fámy, že Rómov huckal proti ich mítingu exprezident s liberálmi, hoci skutočné „zásluhy“ na antiproteste mali aktivisti naviazaní na OĽaNO.

„Toto je to, čo vy organizujete, pán Truban, na toto ste sa zmohli,“ hovorila Lívia Gračalová vo videu, ktoré o Levoči natočil kotlebovský projekt Kulturblog.

Potom sa však veci zmenili. Kotlebovcov v prieskumoch preskočil Matovič a ĽSNS musela svoju antikampaň výraznejšie zacieliť aj na neho.

Čo proti Matovičovi nasadiť?

Keď v roku 2016 skúšal antikampaň proti Matovičovi rozbehnúť Smer, vytiahli pochybnosti okolo jeho účtovníctva

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kotlebovci - ĽSNS

OĽaNO

Voľby 2020

Slovensko

Teraz najčítanejšie