Denník N

Matovič chce ústavnú väčšinu, kvôli nej by bral aj Kollára

Igor Matovič a Boris Kollár. Foto – TASR
Igor Matovič a Boris Kollár. Foto – TASR

Keď niekto rozpráva, že nepomôže Smeru, a potom pomôže, je veľký otáznik, či bude dodržiavať slovo. Na druhej strane, ľudia rozhodnú, reaguje líder OĽaNO na hnutie Sme rodina a jeho podporu Smeru v parlamente.

Igor Matovič by kvôli dosiahnutiu ústavnej väčšiny v parlamente do vlády zobral aj hnutie Borisa Kollára, povedal to v poslednej predvolebnej debate Denníka N. Spojenie s Kollárom by však podľa neho neznamenalo, že by ním chcel v koalícii nahradiť niektorú z iných strán demokratickej opozície.

„Pokiaľ by pánboh dal, ľudia by nám dôveru dali a na konci, a v sobotu, nie že motyka vystrelí, ale že náš spoločný výsledok by bol že wow – na ústavnú väčšinu, bol by obrovský hriech, aby sme sa o tú ústavnú väčšinu nepokúsili,“ vravel Matovič na otázku, či by bral do koalície radšej PS/Spolu alebo Kollára.

V dvoch posledných prieskumoch od agentúry Focus a AKO zverejnených pred moratóriom by koalícia OĽaNO, PS/Spolu, Za ľudí, SaS a KDH zložila vládu aj bez Kollára, s ním by mala viac ako 90 hlasov.

V takomto prípade by podľa neho mohli prestať nad Kollárom „ohŕňať nosom“

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Voľby 2020

Slovensko

Teraz najčítanejšie