Denník N

Tománek z Čistého dňa neskončil, štát ho ďalej živí

Riaditeľ zariadenia Čistý deň Peter Tománek. Foto N - Tomáš Benedikovič
Riaditeľ zariadenia Čistý deň Peter Tománek. Foto N – Tomáš Benedikovič

Je to takmer to isté, ako keby sa Čistý deň len premenoval.

Kočnerova knižnica vydala ďalšie tajomstvá. Odkedy vieme, že Zuzana Tománková si veselo plachtila s Kočnerom na jachte, nemôže nás prekvapiť, že si s ním vymenila okolo tisíc správ. Desivé je už to, že psychologička prítomná pri policajnom výsluchu dievčaťa nahlási Kočnerovi podrobnosti. „Malá spolupracuje?“ pýtal sa jej Kočner. „Zatiaľ nie,“ znie stručná odpoveď. „Sviňa malá,“ reaguje Kočner. Hovoríme o obetiach a poškodených tománkovského systému, dobre krytého Ústredím práce, sociálnych vecí a rodiny.

Čistý deň po gigantickom vynaloženom odpore konečne zanikol. Hoci podľa zákona mu mala byť okamžite odňatá akreditácia, tomuto kroku odolával, krytý ministrom Richterom, až do momentu, keď to ministerstvo neudržalo.

Je úplne isté, že Tománkovci by už nikdy nemali mať nič dočinenia s maloletými klientmi, ktoré štát pošle rozsudkom do akreditovaného subjektu, a to nielen s požehnaním kolízneho opatrovníka, ale často na jeho návrh. (To je taká smiešna inštitúcia, ktorá u nás podľa zákona bráni záujmy dieťaťa v prípade kolízie, typicky so záujmami rodičov.)

Tománkovci sa neštítili zneužívať klientky svojho centra na jeho záchranu, a to vrátane činností ako pchanie ich pred kamery a robenie z nich volaviek

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kauza Čistý deň

Komentáre

Teraz najčítanejšie