Denník N

Veľký podvod. Reprezentujem Slovensko a poviem vám, ako vyzerá olympijská kvalifikácia v Indii

Foto - R.V.
Foto – R.V.

Do indického Chennaiu som cestoval veľmi rád a bol som veľmi nadšený, že som mohol začať znova pretekať a získať body, ktoré mi môžu pomôcť do olympijskej kvalifikácie. Tokio 2020 stále nemám isté a bojujem oň s ďalšími približne piatimi športovcami.

Tušil som, že to pravdepodobne nebudú štandardné preteky Medzinárodnej triatlonovej únie (ITU), takže som predpokladal, že budem musieť urobiť nejaké úpravy.

Ale na tento deň som sa nikdy nemohol pripraviť.

Na brífingu deň pred pretekmi organizátori oznámili športovcom, že štart musia posunúť na 6.15 ráno. Vysvetlili sme im, že štart v tomto čase znamená, že budeme plávať 750 metrov tam a späť v tme, pretože východ slnka je až o 6.30!

Organizátori na to neodpovedali, iba sa usmiali a povedali, že „zajtra uvidíme“. Po brífingu sme dostali štartové čísla, ale žiadne čiapky na plávanie – čo inak býva štandardom.

V deň pretekov sme prišli na miesto konania a na plávanie nebolo nič pripravené. Žiadne kajaky, žiadne lode, žiadne bójky vo vode. To isté sme (ne)mali aj pri plávaní v deň vopred na rozplavbách. Vlny boli rovnaké ako v predchádzajúci deň.

Ráno pred pretekmi nám oznámili, že triatlon sa zmenil na duatlon (beh plus bicykel, bez plávania), pretože vlny boli príliš vysoké. Na túto možnosť nás však vopred na brífingu nikto neupozornil, čo je štandardom.

Vlny boli ako každý iný deň na tom mieste. Potvrdili nám to aj domáci Indovia. Boli rovnaké ako na iných pretekoch, na ktorých sme už pretekali. Vietor nebol šialený. Pre nás stále neboli pripravené žiadne čiapky. Bolo celkom jasné, že tu nikdy neplánovali žiaden triatlon!

Najpravdepodobnejším dôvodom zmeny na duatlon bolo, že chceli

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Športovci píšu

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie