Denník N

Pri volebných miestnostiach je v Bratislave veľká petícia za zákaz hazardu

Ilustračné foto hracích automatov Foto - Denník N – Vladimír Šimíček
Ilustračné foto hracích automatov Foto – Denník N – Vladimír Šimíček

Aktualizované 29. 2. Podpisy zbierajú stovky dobrovoľníkov. Vedenie mesta sľubuje, že ak bude dosť podpisov, hazard zakáže.

Počas trvania parlamentných volieb budú v Bratislave stovky dobrovoľníkov zbierať podpisy pod petíciu Za zrušenie hazardu. Okrem tejto petície zbierajú pri volebných miestnostiach iné skupiny podpisy za „reguláciu hazardu“, čo by znamenalo zachovanie niektorých druhov hazardu v meste. Petíciu si tak pred podpisom prečítajte.

„Červenú“ iniciatívu Zastavme hazard podporuje vedenie Bratislavy, ako aj viaceré mestské časti a poslanci mestského zastupiteľstva a hovoria, že keď bude petícia úspešná, vyhovejú jej.

Raz už Bratislava hazard zakázala – za primátora Iva Nesrovnala v marci 2017. Keďže však zákaz prešiel až na druhý pokus, prokuratúra a súd ho spochybnili a od konca roka 2018 už tento zákaz neplatí. Nový primátor Matúš Vallo sľuboval, že sa pod jeho vedením o to mesto opäť pokúsi.

Žiadne vyššie dane

Mesto aj iniciatíva Za zrušenie hazardu zároveň upozorňujú, že zákaz hazardu neprinesie zvýšenie daní, ako zástancovia hazardu uvádzajú v platených reklamách: „Tieto šíriace sa tvrdenia sú nepravdivé.“

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bratislava

Hazard v Bratislave

Slovensko

Teraz najčítanejšie