Denník N

Nedeľná nekázeň: Ako nepočúvať len sám seba

Ilustrácia © Michal Rafaj gopopular.com
Ilustrácia © Michal Rafaj gopopular.com

Mám jednu neresť. Som audiofil. To znamená, že ma príliš zaujíma kvalita zvuku a zbieram slúchadlá rôznych typov. Keď som si minule s hrdosťou prechádzal svoju zbierku, videl som v nej analógiu ľudských charakterov.

WIRED – niet nad starú káblovú klasiku. Kvalita zvuku je na nezaplatenie. Sú ľudia, ktorí pochopili význam vzťahov v živote a nielen peňazí a sú pripútaní k druhým ľuďom. Strácajú svoju slobodu v prospech lásky. Mám rád týchto ľudí, ktorí majú odvahu vytvárať kontakt s druhými a byť k nim pripútaní. Nie je to naivné, je to ľudské. Na druhej strane, byť príliš nekriticky pripútaný k niekomu alebo niečomu vytvára z človeka ovcu, lebo niektorí ľudia radi nepoužívajú mozog a zbavujú sa zodpovednosti v prospech svojej viery v určitý systém a jeho lídrov.

WIRELESS – pri bezdrôtových slúchadlách má človek slobodu na úkor kvality zvuku. Sloboda je základná ľudská hodnota a máme na ňu právo. Prílišné pripútanie sa na nejakú toxickú ideológiu alebo viera v určitý systém, ktorý nemôže pomôcť, robí z človeka

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Iné podcasty Denníka N

Nedeľná nekázeň

Komentáre

Teraz najčítanejšie