Denník N

Kto je Martin Borguľa a prečo tak dráždi budúcich koaličných partnerov Sulíka či Remišovú

Martin Borguľa. Foto N - Vladimír Šimíček
Martin Borguľa. Foto N – Vladimír Šimíček

O Martinovi Borguľovi rozprávajú jeho budúci poslaneckí kolegovia z koalície, ktorí ho zažili v bratislavskej politike. V Sme rodina na Borguľu nadávali, potom ho zobrali do strany.

Bolo to 14. februára 2017, rok po parlamentných voľbách. V parlamente sa opoziční poslanci chystali odvolávať premiéra Roberta Fica za to, že sa spreneveril svojmu verejnému prísľubu zachovať stabilné ceny energií.

V návrhu na odvolanie premiéra sa k poslancom OĽaNO a SaS pripojilo aj hnutie Sme rodina. Poslanci hnutia na tlačovej konferencii kritizovali Smer za zdražovanie energií a poukázali aj na prípad prešovského župana a poslanca Smeru Petra Chudíka, ktorý na svoju firmu bral miliónové energetické dotácie.

Po novinárskej otázke o ďalších prepojeniach Smeru na biznis v energetike menoval podpredseda hnutia Peter Pčolinský bratislavského mestského poslanca za Smer Martina Borguľu. „Ďalší poslanec, ale mestský poslanec za stranu Smer, pán Martin Borguľa, ktorý je 85-percentným vlastníkom firmy FV Powerhouse 1. Na základe rozhodnutia ÚRSO sa bavíme zase o dotácii vo výške 5,5 milióna eur,“ povedal Pčolinský s tým, že ak by pátrali ďalej, našli by určite ďalšie prepojenia Smeru na biznis v energetike.

Video: Ako Pčolinský zo Sme rodina upozornil na biznis Borguľu

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Voľby 2020

Slovensko

Teraz najčítanejšie