Denník N

Nie je možné, aby na mňa mali Lexa starší a Široký po 27 rokoch vplyv, bráni sa Kollárov agroexpert

Jaroslav Karahuta. Foto - TASR
Jaroslav Karahuta. Foto – TASR

Líder hnutia Sme rodina Boris Kollár od utorka už medzi svojimi prioritami ministerstvo pôdohospodárstva nespomína. Pri turbulentnom skladaní novej vlády sa však do hry opäť môže vrátiť aj jeho expert na poľnohospodárstvo Jaroslav Karahuta.

Šéf dozornej rady hnutia pre Denník E dodatočne vysvetľoval, ako pred 27 rokmi kupoval svoju prvú firmu od dvojice vplyvných mužov slovenského biznisu a politiky Juraja Širokého a Vladimíra Lexu, z ktorých druhý má v agropotravinárskom biznise široké aktivity.

Karahuta poprel, že by obaja veľkopodnikatelia mohli mať akýkoľvek vplyv na jeho činnosť v politike či správe štátu.

Od Širokého s Lexom sa k firme dalo dostať jednoduchšie

Karahuta opisuje, že so Širokým nebol pri odkupovaní jeho prvej firmy Cassofruct v osobnom vzťahu on sám, ale jeho vtedajší podnikateľský partner Ján Danko. Firmu od tandemu veľkopodnikateľov kupovali v roku 1993 vo vyrovnanom polovičnom partnerstve.

„Firma Cassofruct do prevodu obchodných podielov na mňa a pána Danka nevykonávala žiadnu ekonomickú činnosť. Bol to vtedy jednoduchý model na získanie spoločnosti. V tomto období nebolo možné založiť firmu tak jednoducho, ako je to dnes,“ odpísal na otázky Denníka E Karahuta.

Uviedol aj, že so Širokým či s Lexom neudržuje žiadne ekonomické ani spoločenské vzťahy. „Nie je absolútne reálne a ani možné, že by títo dvaja páni po 27 rokoch, čo som od nich získal polovicu firmy Cassofruct, mohli mať na mňa vplyv pri prijímaní rozhodnutí či už na ministerstve pôdohospodárstva, alebo v iných štátnych funkciách,“ pokračoval Karahuta.

Vladimír Lexa je

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Ekonomika

Teraz najčítanejšie