Denník N

Boris Kollár a Andrej Kiska si nesadli – bolo to cítiť dnes i celý tento týždeň

Foto N – Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Líder Obyčajných ľudí Igor Matovič v piatok obchádzal koaličných partnerov, tentoraz to boli stretnutia bez médií a brífingov. S Borisom Kollárom sa podľa lídra strany Sme rodina dopoludnia rozprávali dve a pol hodiny. Pred obedom už Matovič na svojom Facebooku zverejnil fotografiu s Milanom Kňažkom s textom: Aktuálne … s úsmevom🍀.

O hodinu neskôr zverejnil krátke video, na ktorom je s Richardom Sulíkom v kuchyni. Predseda SaS je v zástere a pripravuje cestoviny. „Som u Riša na špeciálnom koaličnom rokovaní. Budú noky, ja ich milujem,“ hovorí líder OĽaNO a dopĺňa to hashtagom: #VladaIdeCezZaludok.

Foto N – Tomáš Benedikovič

Líder OĽaNO sa s Andrejom Kiskom nestretol, keďže líder Za ľudí je v Poprade. Matovič v televízii Joj vo štvrtok večer hovoril, že koaličné rokovania museli ukončiť predčasne. Kiska v ten deň prerušil už večerný tlačový brífing štyroch lídrov. Predseda Obyčajných ľudí to vysvetľoval tým, že Kiska mal vážne rodinné dôvody.

„Môj pôvodný úmysel bol, aby sme si aspoň na hodinku dali poriadnu večeru. Andrej Kiska však povedal, že dnes večer ešte chce byť so svojou rodinou. Má na to vážne dôvody, vysvetlil nám to,“ povedal Matovič v televízii Joj.

Ako sa teda bude ďalej skladať vláda? V Rádiu Expres v piatok predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár predstavil predbežný plán. Strany by sa podľa neho na rozdelení ministerstiev mohli dohodnúť do budúceho týždňa. „V pondelok, utorok či v stredu by tieto veci mali byť rozhodne uzavreté,“ povedal Kollár.

Potom vzniknú pracovné skupiny, kde začnú zástupcovia štyroch koaličných strán pripravovať programové vyhlásenie vlády.

Kollár útočil na Kisku

Boris Kollár v piatok v Rádiu Expres nezakrýval, že nie so všetkými zo štvorkoalície má ideálny vzťah. Hovoril, že zatiaľčo

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Andrej Kiska

Boris Kollár

Voľby 2020

Slovensko

Teraz najčítanejšie