Denník N

Vláda má prvého favorita na ministra, v Sme rodina hovoria o zákulisných hráčoch

Marek Krajči s Matovičom. Foto - archív Mareka Krajčiho
Marek Krajči s Matovičom. Foto – archív Mareka Krajčiho

Nová koalícia zrejme zasiahne proti Pente, Matovič spochybnil nákup amerických stíhačiek. Napätie medzi Sme rodina a Za ľudí pokračuje. Kollárovci by chceli aj Slovenskú informačnú službu.

Prvým jasným kandidátom na ministra vlády Igora Matoviča by mohol byť Marek Krajčí z OĽaNO.

„Sme jediné politické hnutie alebo strana, ktoré prejavilo záujem o ministerstvo zdravotníctva,“ povedal v relácii Markízy Na telo s Michalom Kovačičom budúci premiér Matovič. „Vyberáme z dvoch či troch kandidátov, ale Marek Krajčí je favorit,“ povedal o tomto poslancovi, detskom kardiológovi a zakladateľovi platformy Kresťania v meste.

Matovič naznačoval, že by nová koalícia mohla zakročiť proti podnikaniu Penty v zdravotníctve. „Naozaj by sme mali zakázať krížové vlastníctvo.“ Vravel, že by rovnaké firmy nemali zároveň vlastniť nemocnice, poisťovne, lekárne aj laboratóriá a pritom vykazovať obrovské zisky, zatiaľ čo ľudia budú čakať v rade na CT vyšetrenia. Uznal však, že Richard Sulík v tejto téme nesúhlasí a nie je tak jasne za zastavenie krížového vlastníctva – a pripustil, že mu túto tému Sulík zastaví.

„Nie sme za nahradenie zdravotníctva, v ktorom existuje krížové vlastníctvo, zdravotníctvom, ktoré ovláda štátny monopol,“ hovorila strana Richarda Sulíka ešte pred voľbami.

Pozičné hry o vnútro, financie, SIS a „zákulisní hráči“

Pre OĽaNO je podľa Matoviča stále prioritou, aby získalo ministerstvo vnútra. Opatrne vylúčil, že by sa ministrom kultúry mal stať Milan Kňažko, ktorý vraj o takúto funkciu nemá záujem.

Budúci premiér nechcel odpovedať, či

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Marek Krajčí

Slovensko

Teraz najčítanejšie