Denník N

Podpora Windows 7 sa už skončila

Máte starší počítač či notebook s operačným systémom Windows 7? V tom prípade by ste mali spozornieť, pretože 14. januára 2020 bola ukončená podpora tohto systému. Prečítajte si, čo to pre vás znamená.

Viac bezpečia s novým notebookom

Technológie sa posúvajú neustále dopredu a váš starý notebook už vám môže byť viac na škodu ako na úžitok. Okrem používateľského nepohodlia je aj veľkým bezpečnostným rizikom pre vaše dáta. Od 14. januára notebooky s operačným systémom Windows 7 stratili podporu aktualizácií zabezpečenia a budú tak menej odolné voči internetovým hrozbám. Ak podnikáte a pracujete s osobnými údajmi svojich zákazníkov či zamestnancov, vedzte, že notebooky so zastaralým operačným systémom nespĺňajú zabezpečenia potrebné pre GDPR. Nielen to sú dôvody na prechod na moderný notebook s najnovším operačným systémom Windows 10 doplnený obľúbeným balíčkom MS Office 365.

Skúste moderné vymoženosti

Rýchle SSD disky zaručia svižný chod a bezproblémový multitasking pri viacerých zapnutých aplikáciách. Veľkou výhodou je váha a kompaktné rozmery, vďaka ktorým si so sebou notebook vezmete kamkoľvek bez potreby neustáleho nosenia nabíjačky. Niektoré modely disponujú hlasovým ovládaním, čím sú pripravené splniť každé vaše vyslovené želanie, a bežné sú už aj notebooky s dotykovým displejom a režimom tabletu, keď si vďaka špeciálnemu peru zapíšete poznámky alebo nakreslíte rýchly grafický návrh.

Office by nemal chýbať

Balíčky MS Office 365 pre domácnosti a jednotlivcov vám zaistia skvelú kompatibilitu s novým operačným systémom Windows 10. Získate nástroje, ktoré zjednodušia váš rozbehnutý digitálny život. Udržia dôkladný prehľad o vašom kalendári, e-mailoch, zoznamoch úloh i súboroch. Prvoradé je však zabezpečenie, o ktoré sa MS Office 365 postará prostredníctvom ľahkého zálohovania a dvojfaktorového overovania.

Alza Neo pre milovníkov noviniek

Že je kúpa nového notebooku veľkou investíciou? Vyskúšajte službu Alza Neo a môžete mať vždy najnovší model za zlomok pôvodnej ceny. Platíte len pravidelný mesačný poplatok za prenájom. Vždy tak máte istotu, že pracujete na tom najnovšom notebooku, ktorý daná značka ponúka. V programe Alza Neo získate navyše poistenie proti rozbitiu a krádeži, a to vrátane predĺženej záruky. A to najlepšie na koniec – v rámci služby Alza Neo teraz dostanete notebooky, v ktorých sú už nainštalované programy MS Office, takže nemusíte nič riešiť. Navyše je možné využiť aj mesačné predplatné a MS Office si „prenajímať“ samostatne na svoj vlastný notebook. Overte si na webových stránkach Alza.sk, či je možné využiť program Alza Neo na vami vyhliadnutý model.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Technológie

Veda

Teraz najčítanejšie