Denník N

Mihál po návrate do SaS: Ak by bola Nicholsonová ministerka, viem si predstaviť, že by som bol jej štátny tajomník

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Keď je záujem o vaše schopnosti, zavolajú vás, aby ste prišli pomôcť, bolo by hlúpe to odmietnuť. Nie kvôli sebe, ale je to príležitosť, vraví Jozef Mihál.

V pondelok oznámil, že sa vracia do SaS. Urobil tak po neúspechu PS/Spolu vo voľbách. Po tom, ako sa koalícia nedostala do parlamentu, sa vzdal funkcií v strane Spolu, ktorú s Miroslavom Beblavým zakladal.

Na pondelkovej tlačovej konferencii, kde ste oznámili, že sa vraciate do SaS, ste povedali, že sa vracia iný Mihál, ako z nej odchádzal. V čom ste iný? 

Zažil som toho veľmi veľa. Zakladal som ďalšiu stranu, spoznal veľmi veľa ľudí a ich životných príbehov. Našiel som nové pohľady na vec. Vezmite si len Erika Baláža a jeho zelené témy, ktoré ma predtým až tak neoslovili. V mnohých veciach sa mi po spolupráci s ním otvorili oči.

Alebo si vezmite Mira Beblavého, ktorý vie fantastickým spôsobom manažovať veci. Volič a bežní ľudia to nevidia, ale veľmi dobre vie pracovať a mobilizovať ľudí okolo seba. V kampani, ktorú robilo PS/Spolu, behali po uliciach stovky ľudí, to som doteraz nezažil. Boli to udalosti, procesy a ľudia, ktorí ma posúvali ďalej.

Budete v SaS viac otvárať zelené témy?

Určite áno. Ale v prvom rade sa budem, samozrejme, venovať svojim témam a nebudem sa tváriť, že rozumiem všetkému. Venujem sa daniam, odvodom, podnikateľskému prostrediu, pracovnému právu a Zákonníku práce a v tom budem pokračovať podľa príležitosti. Som k dispozícii v prvom rade pre SaS, ale aj pre celú vládu a, ako sa hovorí, podľa toho, aká bude spoločenská objednávka.

Prekvapilo vás, keď vám zavolal Richard Sulík, či sa vrátite?

Neprekvapilo, lebo ma opakovane volal. Nebolo to tak, že by sa po troch rokoch

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koaličná kríza

Rozhovory

SaS

Slovensko

Teraz najčítanejšie