Denník N

Favorit na ministra zdravotníctva Krajčí: Pri koronavíruse by som bol razantnejší, vzorky treba brať ľuďom doma

Marek Krajčí. Foto - archív Mareka Krajčího
Marek Krajčí. Foto – archív Mareka Krajčího

Na nového ministra bude hneď čakať situácia s koronavírusom, kde sa môže prejaviť aj dlhodobý nedostatok sestier a lekárov.

Hlavným favoritom na ministra zdravotníctva je podľa Igora Matoviča doterajší poslanec Obyčajných ľudí a detský kardiológ Marek Krajčí. Čo vie o šírení koronavírusu a ako bude postupovať, keď sa stane ministrom?

Koronavírus je nečakane prvou vážnou úlohou pre ministra zdravotníctva, ale aj pre budúceho premiéra. V pondelok večer bolo na Slovensku potvrdených sedem pacientov s pozitívnym testom na koronavírus – v Bratislave, Košiciach a Martine.

Krajčího nepozvali na pondelkové zasadnutie krízového štábu, zo vznikajúcej vlády tam bol len Matovič. „Oficiálne ma nikto nekontaktoval, avšak mám pocit, že ani nemal. Stále som len jeden z kandidátov na post budúceho ministra,“ hovorí Krajčí.

Hovorí, že informácie o koronavíruse pozorne sleduje aj so svojím tímom. „Po odbornej stránke som plne informovaný,“ tvrdí.

Krajčí vraví, že pri opatreniach štátu by bol oveľa razantnejší. Na základe informácií zo sveta sme podľa neho na prahu najväčšej pandémie za posledných sto rokov.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Marek Krajčí

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie