Denník N

Liga majstrov – osemfinále: Podstata Lipska je hnilá, no na úspech vynašlo geniálny koncept

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

RB Lipsko cez Tottenham a Atalanta Bergamo cez Valenciu postúpili do štvrťfinále Ligy majstrov.

Prvý zápas vyhralo Lipsko na štadióne Tottenhamu 1:0. Domáci mohli byť spokojní, že obišli s takou nízkou prehrou.

Už vtedy to vyzeralo tak, že pokiaľ nechytia formu spred 365 dní, na postup do štvrťfinále Ligy majstrov nebudú mať nárok.

Od prvého zápasu osemfinále proti Lipsku odohral Tottenham päť zápasov: raz remizoval, trikrát prehral a raz vypadol z FA Cupu s Norwichom po penaltách.

Zraneniami zdecimovaný tím Josého Mourinha od začiatku odvety v Lipsku pôsobil dojmom, že jeho hráči pre hrozbu koronavírusu radšej už ani nezabojujú o štvrťfinále, aby nemuseli znova opustiť Veľkú Britániu.

Za celkovým skóre 0:4 však nie je len bezduchý výkon minuloročného finalistu Ligy majstrov, ale po minuloročnej jazde Ajaxu Amsterdam až do semifinále ďalšia ukážka mladej futbalovej sily.

Čo si o klube myslieť? RB Lipsko je na jednej strane symbolom sily peňazí, ktorá narúša romantickú predstavu o futbale ako o férovej hre. Lipsko však zároveň celému svetu ukazuje geniálny recept na úspech, na ktorý vlastne ani netreba až tak veľa peňazí.

Aj preto vám prinášame prehľad argumentov, prečo Lipsko milovať, prečo ho nenávidieť a ako naň reagujú fanúšikovia konkurenčných nemeckých klubov.

Prečo Lipsko nenávidieť:

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Liga majstrov

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie