Denník N

Ako mení koronavírus Bratislavu: zatvorené trhovisko Miletičova, menej ľudí v nákupných centrách

Žena s rúškom na trhovisku na Miletičovej ulici po jeho zatvorení. Foto – TASR
Žena s rúškom na trhovisku na Miletičovej ulici po jeho zatvorení. Foto – TASR

V Bratislave v rámci prevencie proti koronavírusu zatvorili najznámejšie trhovisko, nákupné centrá postupne zaznamenávajú menej ľudí.

„Toto som ešte v živote nevidela, musím si to odfotiť,“ hovorí staršia pani a vyťahuje z kabelky mobilný telefón. Spolu s manželom prišli nakúpiť zeleninu na známe bratislavské trhovisko Miletičova, kde krátko po druhej hodine popoludní nebol ani jeden predajca zeleniny, ovocia či lacného oblečenia. Trhovisko je až do odvolania zatvorené pre možné šírenie koronavírusu.

Starosta bratislavského Ružinova Martin Chren trhovisko preventívne uzavrel po tom, ako jednu z predajkýň ešte v pondelok večer hospitalizovali so zvýšenou teplotou:

„V dopoludňajších hodinách sme sa dozvedeli, že jedna osoba spomedzi predajcov oblečenia na trhovisku Miletičova bola včera vo večerných hodinách hospitalizovaná s príznakmi zvýšenej teploty, kašľa a hnačky. Ide o predajkyňu oblečenia, ktorá má pozitívnu cestovateľskú anamnézu, pred menej ako desiatimi dňami sa údajne vrátila z ázijskej krajiny,“ napísal v stanovisku starosta Chren s tým, že žena mala byť hospitalizovaná spolu so svojím manželom. Výsledky testov zatiaľ ružinovská radnica nepozná.

„O situácii sme sa dozvedeli od samotných predajcov, štát ani žiadne jeho orgány nás oficiálne neinformovali,“ dodáva Chren s tým, že po porade vedenia mestskej časti sa rozhodli preventívne trhovisko uzavrieť a priestory vydezinfikovať.

Starosta kritizoval štát aj za to, že testy sú pomalé, a ešte včera nevedel ani odpoveď na otázku, či je koronavírusom nakazená aj učiteľka z materskej školy v Ružinove, ktorej prípad bol jedným z podnetov na zatvorenie základných a materských škôl v celom hlavnom meste.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bratislava

Koronavírus

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie