Denník N

Matovič sa mýli, predseda parlamentu nikdy nevystupuje v zahraničí len ako predseda strany

Igor Matovič a Boris Kollár. Foto N - Tomáš Benedikovič
Igor Matovič a Boris Kollár. Foto N – Tomáš Benedikovič

Vopred odobrovať Kollárovi jeho paktovanie s radikálmi a ultranacionalistami je vrcholne nevhodné.

Autor je publicista, v rokoch 2010 až 2012 bol poradcom Ivety Radičovej

„Nikdy som v minulosti nevyhľadával spoločnosť ľudí ako Boris Kollár. Rovnako nechápem jeho túžbu byť v bande s ľuďmi ako Marine Le Pen, Gert Wilders a podobné nebezpečné indivíduá,“ povedal Igor Matovič v apríli 2019, keď Boris Kollár pozval do Bratislavy predstaviteľov európskych ultranacionalistických a krajne pravicových strán. Matovič tiež povedal, že sa obáva, že „v dohľadnom čase sa obrazne stretnú v jednej posteli aj s Kotlebom, ktorý do tohto ‚skvelého‘ spolku dokonale zapadá“.

Nateraz sa Kollár obrazne stretol v jednej posteli aj s Matovičom. A tak ten dnes už hovorí inak ako predtým. Vraj keď sa Kollár rozhodne ísť „nie ako predseda parlamentu, ale ako predseda svojej strany na nejaký snem Marie Le Pen do Francúzska, je úplne v tom slobodný“. Dokonca tvrdí, že tieto dve veci sa v takomto prípade dajú oddeliť.

V tom, čo Matovič predtým ostro kritizoval, dnes odrazu nevidí problém. Takéto zmeny rétoriky, keď inak hovoril pred voľbami a inak po voľbách, sme viac ráz videli u Roberta Fica. Dnes niečo podobné robí Igor Matovič.

Okrem toho sa Matovič aj veľmi mýli.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Boris Kollár

Igor Matovič

Voľby 2020

Komentáre

Teraz najčítanejšie