Denník N

Pomôžme Pellegrinimu s koronou, aby to mal Matovič a my všetci ľahšie

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Matoviča čaká ťažká úloha, ale zároveň šanca, aby sa z neho stal dôveryhodnejší politik.

Najlepšia vec na koronavíruse je, že prišiel až krátko po voľbách. Keby sa príchod choroby na Slovensko o tri-štyri týždne poponáhľal, pokojne by mohla svetová pandémia výsledok nášho hlasovania ovplyvniť. Pretože Peter Pellegrini síce schytáva kritiku sprava aj zľava za to, že ním vedený štát nie je pripravený, ale darí sa mu vystupovať natoľko šikovne, že by to jemu a jeho strane vo voľbách (ak by sa konali teraz) mohlo pomôcť. Počas podobných kríz sa totiž krajiny krátkodobo môžu zomknúť okolo lídra, ktorý vzbudzuje pocit, že vie, čo robí.

Pritom máme dôvod vážne o tom napriek Pellegriniho pokojnému tónu pochybovať. Nemocnice i samosprávy ním vedený štát spochybňujú, že v prípravách zlyháva. Pellegrini ich námietky zľahčuje, ale po tom, ako unikol jeho cynický rozhovor s ministerkou vnútra, ktorý sme nemali počuť, im na dôveryhodnosti veľmi ubudlo.

Pellegrini sa s Denisou Sakovou nechtiac podelili s verejnosťou o svoju škodoradosť, že náklady na nimi prijímané opatrenia ponesie až Igor Matovič a jeho ministri. Za iných okolností by

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Igor Matovič

Koronavírus

    Peter Pellegrini

    Voľby 2020

    Komentáre

    Teraz najčítanejšie