Denník N

Radičová: Ako hlúpo dnes znejú ficovčiny, že vláda má už iba svietiť a kúriť (udalosti týždňa)

Radičová, Štrasser, Petková a Vašečka vyberajú udalosť, prešľap a báseň týždňa.

Iveta Radičová, bývalá premiérka

Udalosť týždňa

Pandémia a vyhlásenie mimoriadnej situácie. V záujme nás všetkých je rešpektovať výzvu k zodpovednosti a nezamieňať si karanténu s časom na lyžovačku. Tisíce Slovákov boli v čase šírenia nákazy lyžovať v Taliansku, ďalší sa rozhodli pre lyžovačku na Slovensku. Zábery z tlačenice na vleky sú šokujúce. A v záujme nás všetkých by sa mali politici ovládať a nezneužívať kritickú situáciu na vlastné politické body. Pretože je to nezodpovedné a spochybňujúce vážnosť situácie. Netreba opakovať „ficovčiny“, že má vláda už len kúriť a svietiť či šúchať nohami, pretože sa to môže vypomstiť, ako to vidíme dnes. Hlúposti nikdy netreba opakovať.

Prešľap týždňa

Obvinenie 13 sudcov z korupcie, v rámci nich aj predsedov súdov. A to zrejme nie je konečné číslo. Prívlastku skorumpované súdnictvo sa dá zbaviť len jediným spôsobom – preukázaním schopnosti sebaočistenia augiášovho chlieva nezávislého súdnictva vymenovaním morálne čistých predsedov súdov a jednoznačnými protikorupčnými opatreniami.


Ján Štrasser, spisovateľ

Udalosť týždňa

Zatýkanie sudcov a sudkýň z Kočnerovej Threemy je dobrá správa. Štát okrem vírusu COV bojuje aj s vírusom SUD – verme, že karanténa pre roznášačov nákazy bude podstatne dlhšia. Tá správa má aj podprahovú informáciu – orgány činné v trestnom konaní vysielajú budúcej vláde a budúcemu ministrovi vnútra dymový signál: Tu sme, dobre bude! Hm… umenie timingu ovládajú naozaj dobre.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie