Denník N

Ochranné rúška už niektorí predavači dostali. Či ich použijú, je na nich, tvrdia reťazce

Ilustračné foto – TASR/AP
Ilustračné foto – TASR/AP

Nie všetkým reťazcom sa podarilo ochranné pomôcky na tvár pre zamestnancov zabezpečiť, na trhu ich je nedostatok.

Aktualizované 14. marca o 13.20 h

Ľudia, ktorí prídu denne do kontaktu so stovkami iných ľudí, by ich v týchto dňoch mali mať, na tvárach pokladníčok a pokladníkov v obchodoch s potravinami však ochranné rúška zatiaľ skôr nevidno.

A mnohým zákazníkom, ktorí si prídu nakúpiť, sa to nepáči. Pýtajú sa reťazcov, prečo svojich zamestnancov ochrannými rúškami nezabezpečili a nechránia ich ani spotrebiteľov.

Presnejšie, niektorí sa dokonca pýtajú, či pokladníkom dať si na tvár ochranné rúška zakázali, aby neplašili zákazníkov, ktorí potrebe masiek nerozumejú.

No reťazce, ktoré Denníku N odpovedali, tvrdia, že sa ochranu zdravia svojich zamestnancov aj zákazníkov snažili zabezpečiť. Všetky svorne vravia, že si uvedomujú, aké je to dôležité.

Niektoré už časti zamestnancom tieto ochranné pomôcky rozdali, ďalšie sa ich snažili objednať. Keďže je o ochranné rúška záujem globálny, zatiaľ sa im ich zohnať vo viacerých prípadoch príliš nedarilo.

Odvolávajú sa aj na epidemiológov

Billa povedala, že časti zamestnancov v predajniach už distribuovali ochranné rúška, ostatní ich dostanú dnes alebo zajtra. Reťazec tvrdí, že robí všetko, aby ich zabezpečil v potrebnom množstve, no pripomína, že ich je nedostatok.

To, či rúška zamestnanci reálne použijú, je podľa Billy len na nich.

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Koronavírus

    Obchod

    Ekonomika, Slovensko

    Teraz najčítanejšie