Denník N

Lekárka v detskej nemocnici na Kramároch má koronavírus, tri kolegyne sú v karanténe

foto - tasr
foto – tasr

Ďalšia bratislavská nemocnica má lekárov v karanténe. Nakazená lekárka koronavírus dostala v Linzi.

Jedna z pacientiek s koronavírusom je lekárka z Národného ústavu detských chorôb na bratislavských Kramároch. Nakazila sa, keď bola v Linzi konzultovať stav jedného z pacientov.

Celkovo bolo do piatka 13. marca potvrdených 32 prípadov koronavírusu, väčšina z toho v Bratislave.

O pozitívnom teste pacientky informoval aj premiér Peter Pellegrini po zasadnutí krízového štábu vo štvrtok, nepovedal však, že ide o lekárku. „Národný ústav detských chorôb informuje, že 13. marca nám potvrdili prvý prípad infikovaného nášho zdravotníckeho pracovníka, ktorý sa infikoval mimo zdravotníckeho zariadenia – v zahraničí,“ potvrdila Denníku N hovorkyňa ústavu detských chorôb Zuzana Čižmáriková.

Štyri lekárky v karanténe

Po tom, ako sa ochorenie potvrdilo, urobili potrebné opatrenia, tvrdí. Lekárka nosila pred potvrdením rúško. V nemocnici nepredpokladajú, že by sa nákaza mala rozšíriť, ale ďalšie tri lekárky z ústavu, ktoré mali s nakazenou lekárkou spoločnú lekársku izbu, sú v karanténe.

Čaká sa teraz na výsledky testov, či sú tiež nakazené. Testy im urobili hneď, ako sa dozvedeli, že lekárka má pozitívne výsledky. Ich výsledky by tak mali byť v nasledujúcich dňoch.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie