Denník N

Naživo zo štúdia, divadlo a knihy na Instagrame, virtuálna prechádzka galériou. Kultúra žije na sociálnych sieťach

Verejné akcie sú zrušené, umelci sedia doma a vymýšľajú, ako sa dostať k svojim fanúšikom. Tu je výber z niekoľkých tipov nielen nadnes.

1. Sólo koncert online

Hudobníčka Katarína Máliková dnes pripravuje online sólo koncert zo štúdia. Vysielať ho bude naživo na svojej facebookovej stránke od 18:00 do 18:30. Vstupné je dobrovoľné.

2. Bábkové divadlo pre rodiny

Petra Gärtnera večer syn prosil, aby mu zahral svoju bábkovú hru O čertovi Kolofónovi. Dnes svoje predstavenie zopakuje. Polhodinové predstavenie sa začína o 19:00 na jeho instagramovom účte a zabavia sa nielen deti, ale aj ich rodičia.

3. Fialová číta rozprávku

Zuzana Fialová každý večer o 19:30 číta na pokračovanie knihu Pippi Dlhá Pančucha. Jej čítanie možno sledovať naživo cez jej Instagram. Aj takto vyzýva ľudí, aby v čase karantény zostali doma.

4. Dekameron v Uffizi

Florentská galéria Uffizi je pre verejnosť síce zatvorená, no jej pracovníci ju sprístupňujú na sociálnych sieťach pod názvom Uffizziho Dekameron. Návštevníkom facebookovej stránky galéria umožňuje vidieť jej najznámejšie diela vrátane tých od Tiziana či Leonarda da Vinciho.

https://www.facebook.com/uffizigalleries/videos/132904798157712/

5. Berlínska filharmónia sprístupnila archívy

Berlínska filharmónia je zatvorená minimálne do polovice apríla, no priaznivcom sprístupňuje online archív svojich koncertov. Jej platforma Digital Concert Hall obsahuje záznamy vystúpení, ktoré si možno vypočuť zadarmo. Stačí sa zaregistrovať.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Koronavírus

    Kultúra v karanténe

    Kultúra

    Teraz najčítanejšie