Denník N

Šéf najväčšej MMA organizácie sa nezaujíma o koronavírus. Trump mu poradil pokračovať

Dana White na mítingu Donalda Trumpa. Foto - TASR/AP
Dana White na mítingu Donalda Trumpa. Foto – TASR/AP

Aktualizované 17. marca 8:45: UFC odložilo najbližšie tri podujatia, no Dana White stále trvá na tom, že zápas Chabib Nurmagomedov – Tony Ferguson sa uskutoční 18. apríla. 

Takmer všetky športové súťaže pre pandémiu koronavírusu ukončili alebo aspoň prerušili sezónu. Jednou z mála výnimiek je UFC – najväčšia svetová organizácia zmiešaných bojových umení (MMA).

Organizácia cez víkend usporiadala podujatie v brazílskom hlavnom meste Brazília a do poslednej chvíle dúfala, že v hľadisku budú diváci. Po nariadení brazílskej vlády, ktorá zakázala vstup na podujatia s viac než stovkou návštevníkov, sa však celý program udial bez divákov.

Prezident UFC Dana White niekoľkokrát zopakoval, že sa uskutočnia všetky plánované podujatia vrátane očakávaného súboja medzi Chabibom Nurmagomedovom a Tonym Fergusonom o titul šampióna v ľahkej váhe (18. apríla).

„Nezaujímam sa o koronavírus, pokiaľ nebudem znepokojený, budeme pokračovať v našom biznise,“ hovoril White pred týždňom pre televíziu TSN.

Z Atlantic City do Bieleho domu

Aj po podujatí v Brazílii stále trvá na tom, že všetky plánované turnaje sa uskutočnia. Najbližšie podujatie však UFC z Londýna presunulo na zatiaľ neurčené miesto v Spojených štátoch.

Ako je možné, že UFC popri toľkých pozastavených športoch môže pokračovať? Odpoveďou je dlhoročné priateľstvo medzi

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Donald Trump

Koronavírus

    Šport a pohyb

    Teraz najčítanejšie