Denník N

Bojíme sa, ale budeme predávať ďalej. Buďte k nám ohľaduplní, odkazujú zamestnanci potravín

Foto N – Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

Ako sa cítia tí, ktorí pracujú v obchodoch? Nemajú sami strach z nákazy? V čom by im zákazníci mohli vyjsť v ústrety? Rozprávali sme sa s predavačkami a predavačmi potravín z Bratislavy, zo Starej Turej a z Handlovej.

V pondelok popoludní je parkovisko bratislavského Lidla na Trenčianskej ulici takmer plné. Cez víkend bol vraj pokoj, ale ráno zažili predavači prvý nával a aj teraz sa pred pokladnicami tvoria rady. Podobne to vyzerá aj v Bille na Bajkalskej, najväčšej predajni tejto siete na Slovensku.

Všetky pokladníčky majú rúška, niektoré aj ochranné rukavice a podobne sa „vyzbrojili“ aj ľudia, čo vyrazili na nákup. Zákazník bez rúška, šatky či respirátora je skôr výnimka a neujde to ničej pozornosti. V menších mestách to však vyzerá aj inak.

„V predajni nás ostala polovica, ťaháme dvanástky a, úprimne povedané, padáme na hubu. Ale povedali sme si, že tam budeme do poslednej chvíle. Aj keď sa neskutočne bojíme, a keď niekoho napomenieme, že nemá rúško či rukavice, tak sme všetko, len nie ľudia,“ hovorí predavačka Andrea z Lidla v Handlovej.

Pocit zodpovednosti je to, čo spája predavačky a predavačov naprieč Slovenskom. A teraz ich spája aj jedno prianie – aby boli zodpovední aj

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie