Denník N

Dôchodca sa dozvedel, že požičal harabinovcom 100-tisíc až z ich webu

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Podľa predsedníčky Vlasti Anny Žatkovej zlyhal ľudský faktor, chyba vznikla pri prepise a 100-tisíc im požičal iný Štefan Vavro, ktorý býva v inom meste a na inej adrese.

Štefan Vavro má 75 rokov a zotavuje sa z liečby rakoviny. A strane Vlasť Štefana Harabina požičal pred parlamentnými voľbami dvakrát po 50-tisíc eur, aspoň tak sa to dozvedel z ich stránky.

Dôchodca, ktorý býva na Ulici Jozefa Murgaša v Prievidzi, pre Denník N poprel, že by bol v akomkoľvek kontakte s Harabinovou stranou, žiadne peniaze im nepožičal a ani jednu z januárových zmlúv nepodpísal.

Po tom, ako sa Štefan Vavro mohol dostať na zoznam veriteľov strany Vlasť, pátrala aj jeho dcéra Jana Sapuová. O tom, že jej otec je štedrým darcom harabinovcov, sa dozvedela náhodou z marcových Televíznych novín televízie Markíza.

„Som len ko-or-di-ná-tor“

Jana Sapuová kontaktovala telefonicky najprv krajského koordinátora strany Vlasť Antona Pecháča. Keď sa od nej dozvedel, že jej otec mal strane požičať 100-tisíc eur, odkázal ju na predsedníčku strany Žatkovú.

„Ježiško Márja. Mne to nič nehovorí a nie som správca účtu, som len ko-or-di-ná-tor,“ harabinovsky slabikoval Pecháč.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Štefan Harabin

Vlasť

Voľby 2020

Slovensko

Teraz najčítanejšie