Denník N

Kultúra v karanténe: Meky sedí doma a hrá koncert, online slam poetry a Braňo Jobus číta

Foto – Miro Žbirka
Foto – Miro Žbirka

Výber z aktuálnej ponuky kultúrnych podujatí, ktoré prebiehajú na webe.

1. Sedím doma a (nie) je mi smutno. Dnes o 21.00 zahrá „improvizovaný minikoncert“ na svojom profile na Facebooku spevák a hudobník Miro Žbirka. Repertoár živého streamu poskladá zo želaní fanúšikov a poslucháčov. Pravdepodobne nebude chýbať ani „aktuálna“ skladba Sedím doma.

2. Online slam. Aj bratislavský Kulturák klub konštatuje, že to na skorý návrat do klubov nevyzerá, a preto sa rozhodol reagovať online kultúrou. Dnes medzi ôsmou a jedenástou večer sa uskutoční Online slam poetry, čiže verbálny súboj slammerov priamo do vašich obydlí.

Svoje vystúpenie avizujú: Anatol Svahilec (CZ), Miško Krakovský, Gyenge Veroni, Tomáš Straka, Mara, Samčo Brat Dážďoviek, Patrik, Michal „Bruchowski“ Komžík, Martin Jochym a Andrej Remeník. Vysielať sa bude na YouTube kanáli ClubStreamer a na Facebooku Kulturák klubu. Kto chce, môže si za event zaplatiť. A podporiť tak kultúru v karanténe.

3. Jobusov Karantenníček. Nielen dospelí, ale aj deti sú doma. A také, ktoré sa nemusia zúčastniť na online školskom vyučovaní, potrebujú zabaviť. Prispieť k tomu chce aj hudobník a autor Branislav Jobus.

Preto každý deň o 11.00 pred obedom prečíta jednu rozprávku zo svojej knihy Zvon. Diať sa tak bude v streame na jeho fanúšikovskej facebookovej stránke.

Pesnička dňa: Gloria Gaynor – I will survive. Je to síce pieseň o rozpadnutom vzťahu a o schopnosti ísť ďalej, ale keď si za druhú osobu dosadíte vírus, dostane skladba nový význam.

Aj samotná Gloria Gaynor vytiahla svoju skladbu do boja proti koronavírusu. Navrhuje spievať si refrén pri umývaní rúk. A tak určite prežiť.

https://youtu.be/ARt9HV9T0w8

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Koronavírus

    Kultúra v karanténe

    Kultúra

    Teraz najčítanejšie