Denník N

Handzuš v pyžame, Gáborík na gauči. Iniciatíva Zostaň doma vyzýva ľudí, aby sa stali hrdinami z pohodlia obývačiek

Do kampane #zostandoma sa zapojili aj známi hokejisti.
Do kampane #zostandoma sa zapojili aj známi hokejisti.

„Reagujeme na aktuálnu situáciu, apelujeme na ľudí, aby sa správali zodpovedne a snažíme sa ich povzbudzovať,“ hovorí Milan Novota, ktorý online iniciatívu založil.

„Majstri sedia doma. Buď ako majstri a #zostandoma,“ vyzýva jeden z príspevkov online iniciatívy Zostaň doma/Som doma. Na fotografiách sú hokejoví majstri – Michal Handzuš, Marián Gáborík, Richard Lintner, Ľubomír Višňovský, Marián Hossa a ďalší. A všetci sú naozaj doma.

Veľmi rýchlo a ochotne sa nechali presvedčiť a poslali svoje fotky pre platformu, ktorá posledný týždeň nabáda ľudí prostredníctvom sociálnych sietí, aby sa zdržali sociálnych kontaktov. Zároveň sa snaží vysvetliť informácie o koronavíruse a jeho šírení jednoducho a pochopiteľne.

„Snažíme sa reagovať na to, čo sa práve deje – apelujeme na ľudí, aby ostali doma, ale zároveň sa snažíme bojovať proti rozširovaniu dezinformácií a čoraz viac chceme ľudí povzbudzovať aj v tom, aby vydržali, lebo ešte sme len na začiatku,“ hovorí Milan Novota, ktorý iniciatívu založil.

Iniciatíva Zostaň doma sa snaží šíriť informácie zrozumiteľne a jednoducho.

Overené informácie, jednoduché slogany

Začalo sa to jedným spontánnym statusom, dnes dosiahli príspevky iniciatívy k asi 1,8 miliónu ľudí.

„Bolo to takto pred týždňom, keď

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Slovensko, Šport a pohyb

    Teraz najčítanejšie