Denník N

Handzuš v pyžame, Gáborík na gauči. Iniciatíva Zostaň doma vyzýva ľudí, aby sa stali hrdinami z pohodlia obývačiek

Do kampane #zostandoma sa zapojili aj známi hokejisti.
Do kampane #zostandoma sa zapojili aj známi hokejisti.

„Reagujeme na aktuálnu situáciu, apelujeme na ľudí, aby sa správali zodpovedne a snažíme sa ich povzbudzovať,“ hovorí Milan Novota, ktorý online iniciatívu založil.

„Majstri sedia doma. Buď ako majstri a #zostandoma,“ vyzýva jeden z príspevkov online iniciatívy Zostaň doma/Som doma. Na fotografiách sú hokejoví majstri – Michal Handzuš, Marián Gáborík, Richard Lintner, Ľubomír Višňovský, Marián Hossa a ďalší. A všetci sú naozaj doma.

Veľmi rýchlo a ochotne sa nechali presvedčiť a poslali svoje fotky pre platformu, ktorá posledný týždeň nabáda ľudí prostredníctvom sociálnych sietí, aby sa zdržali sociálnych kontaktov. Zároveň sa snaží vysvetliť informácie o koronavíruse a jeho šírení jednoducho a pochopiteľne.

„Snažíme sa reagovať na to, čo sa práve deje – apelujeme na ľudí, aby ostali doma, ale zároveň sa snažíme bojovať proti rozširovaniu dezinformácií a čoraz viac chceme ľudí povzbudzovať aj v tom, aby vydržali, lebo ešte sme len na začiatku,“ hovorí Milan Novota, ktorý iniciatívu založil.

Iniciatíva Zostaň doma sa snaží šíriť informácie zrozumiteľne a jednoducho.

Overené informácie, jednoduché slogany

Začalo sa to jedným spontánnym statusom, dnes dosiahli príspevky iniciatívy k asi 1,8 miliónu ľudí.

„Bolo to takto pred týždňom, keď

Blahoželáme, máte dobrých priateľov!

Tento článok je normálne zamknutý, ale vy si ho môžete prečítať zadarmo vďaka tomu, že váš priateľ Jozef Toth je predplatiteľom Denníka N a článok vám venoval. Stačí zadať váš e-mail, nebojte sa, nikdy ho nepredáme inej firme.

Alebo môžete .

Koronavírus

    Slovensko, Šport a pohyb

    Teraz najčítanejšie