Denník N

Od plánu A k plánu C. Rádiohlavy čaká špeciálny večer

Foto - archív Martina Staňa
Foto – archív Martina Staňa

Takýto ročník ešte nikdy nebol a dúfam, že už ani nikdy nebude, hovorí šéfdramaturgička Rádia_FM Janka Imrichová. Do rozhlasovej pyramídy chodí v týchto dňoch menej ako obvykle a zámerne obmedzila kontakty s kolegami, ktorí pripravujú udeľovanie hudobných cien Radio_Head Awards. Dôveruje im a sama čaká, v akej podobe sa nakoniec celá akcia v stredu 18. marca uskutoční. Isté je len to, že to bude špeciálne.

Ešte minulý víkend nikomu nenapadlo, že z 12. ročníka Radio_Head Awards v bratislavskom NTC nič nebude. Kapely si pripravovali špeciálne vystúpenia, scenár večera už bol jasný. No zrazu sa všetko zmenilo a verejné akcie boli zrušené. Organizátori z Rádia_FM museli okamžite improvizovať a hľadať alternatívne riešenia.

„Mali sme ponúknutý nový termín v NTC, ale udeľovať hudobné ceny za minulý rok v máji sa mi nezdá šťastné. Navyše dnes vôbec nevieme, čo bude v máji, a dvakrát prekladať akciu nemá zmysel. Dostali sme aj návrh vynechať tento ročník, no to sme nechceli – bolo by to nefér voči poslucháčom a kapelám, ako aj voči partnerom,“ dodáva Janka Imrichová.

Ešte zvažovali verziu bez verejnosti, ale s účinkujúcimi, no k tej by stále potrebovali aj veľký produkčný štáb, čo by bolo rizikové. Takže nakoniec prišlo na plán C. Program sa nakrúcal bez publika aj nominovaných muzikantov, vďaka čomu sú všetci zvedaví, kto vlastne vyhral a ako bude udeľovanie vyzerať. Moderátorom je už od prvého ročníka Martin Staňo, rovnako ako vlani ho doplní stand-up komik Joe Trendy, ktorý bude grilovať víťazov i porazených. Viac zatiaľ organizátori vopred prezrádzať nechcú.

Prenos sa začne o 19.00. Simultánne pôjde do živého vysielania Rádia_FM a videostreamu, ktorý budete môcť sledovať aj na Denníku N. Prvý víťaz je známy už niekoľko dní – cenu za prínos do hudby dostal Milan Lasica.

Najviac tohtoročných nominácií majú Ultrazvuk, Gleb, Katarína Máliková a Korben Dallas, tu je kompletný zoznam všetkých kategórií.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Kultúra

Teraz najčítanejšie