Denník N

Kedy otvoria školy? Možno o mesiac, možno v júni alebo v septembri, pripravme sa na to

Foto - N
Foto – N

Školy zatvorili na 14 dní, stačiť to zrejme nebude. Čo ak už deti tento školský rok do školy nepôjdu? Ako to zvládnu učitelia, žiaci a rodičia?

Po prvom šoku zo zatvorených škôl sa už učitelia spamätávajú a pomaly sa začínajú pripravovať na možnosť, že budú učiť cez Skype ešte niekoľko mesiacov. Denník N hovoril s viacerými z nich a všetci chápali, že pre lepšie zvládnutie koronavírusu je potrebné, aby školy ešte ostali zatvorené.

Od pondelka nastupuje na ministerstvo školstva nový šéf Branislav Gröhling (SaS), ktorý sa už s odborníkmi radí, ako bude postupovať. Už v sobotu sa chce stretnúť s novým ministrom zdravotníctva Marekom Krajčím (OĽaNO).

„Aby sme si vymenili informácie a aby ma pozval spolu s ministrom vnútra na krízový štáb,“ hovorí Gröhling. Od pondelka začína pracovať s krízovým štábom aj na ministerstve školstva. Dosluhujúca ministerka za SNS Martina Lubyová sa v týchto dňoch ako krízová manažérka neprejavila, a tak školy hľadajú stratégie, ako ďalej a ako učiť, skôr na vlastnú päsť.

Pripravuje sa aj nový minister školstva

Gröhling hovorí, že ministerstvo bude na začiatku pracovať s troma variantmi. Prvá možnosť je, že vyučovanie bude

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Branislav Gröhling

Koronavírus

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie