Denník N

Matovičov prvý deň: Zaspal podpisovanie koaličnej zmluvy, ohlásil najviac nových nakazených

Prichádza rad aj na kultúru. Ministerka Natália Milanová vpravo vpredu. Foto N - Tomáš Benedikovič
Prichádza rad aj na kultúru. Ministerka Natália Milanová vpravo vpredu. Foto N – Tomáš Benedikovič

Nová vláda už avizuje ďalšie bezpečnostné opatrenia v boji proti koronavírusu. Aké to budú, sa rozhodne po debate s krízovým štábom.

Bol to deň, keď sa Igor Matovič oficiálne stal premiérom. Na prvom rokovaní menovala nová vláda do funkcií štátnych tajomníkov ministerstiev, ale po jeho konci musel premiér odpovedať hlavne na otázky o pandémii koronavírusu.

„Dozvedeli sme sa mnoho závažných informácií, o ktorých sme doteraz nevedeli, lebo sme od nich boli odstrihnutí,“ povedal po zasadnutí svojej vlády nový premiér Igor Matovič. Nová vláda prijala už interné rozhodnutia; jedným z nich je, že v nedeľu ráno Matovič navštívi úrad štátnych hmotných rezerv.

„Nedeľa-nenedeľa, chcem prísť do tejto inštitúcie a zaujímať sa, akým spôsobom postupovali pri obstarávaní ochranných pomôcok pre lekárov, zdravotné sestry či sanitárov,“ povedal Matovič s tým, že si chce overiť aj to, či nenakupovali predražene.

Igor Matovič zároveň potvrdil, že pozitívnych pacientov na koronavírus narastá – na Slovensku v sobotu pribudlo 41 nových potvrdených prípadov.

Vláda preto uvažuje

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Igor Matovič

Koronavírus

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie