Denník N

Alkoholom proti korone, ale nie proti nude či osamelosti

Ilustračné foto - Flickr.com
Ilustračné foto – Flickr.com

V tomto ťažkom období sa môže zdať normálne siahnuť po alkohole nielen v podobe dezinfekčného prostriedku na ruky.

Pred dvoma týždňami v Iráne prišlo o život 44 ľudí pre otravu alkoholom. Uverili mýtu, že alkohol vírus zabije. Aj napriek tomu, že je v tejto krajine alkohol zakázaný, mnoho ľudí ho konzumovalo vo viere, že alkohol v ich tele zabráni nákaze. Desiatky zomreli a stovky skončili v nemocnici pre mýty, ktoré sa šírili po internete.

V tomto ťažkom období sa môže zdať normálne siahnuť po alkohole nielen v podobe dezinfekčného prostriedku na ruky. Sme doma. A to, čo sa na začiatku mohlo javiť ako darovaný čas na záľuby, na nedokončené domáce práce, ako príležitosť dopozerať všetky zmeškané seriály a tráviť viac času s rodinou, sa teraz stalo každodennou realitou, ktorá sa medzi štyrmi stenami našich bytov môže zdať veľmi strohá.

Na internete čítame rôzne rady o udržiavaní sociálneho kontaktu s blízkymi, o zavedení pravidelnosti do našich nových životov a o spríjemnení si prostredia (teda našich bytov). A tak vidím ľudí na sociálnych médiách šíriť mýtus o tom, ako alkohol zjednodušuje či spríjemňuje naše chvíle. Vidím ľudí vysávať s vínom v ruke (vraj to tak ide lepšie), posedávať s pohárikom pri spoločenských hrách či pri počítačoch, vidím

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie