Najväčší domáci potravinár produkuje naplno, i keď pre nedostatok rúšok chodí po fabrikách so šatkou z lyžovačky
Nikto zo Slovákov neprodukuje viac potravín ako on. So svojou skupinou Tami so závodmi v Kežmarku, Nitre a Senici a so svojím Mäsokombinátom Nord Svit stojí plece pri pleci aj s najväčšími globálnymi koncernmi v tuzemskom potravinárstve. Dohromady jeho potravinárske závody produkujú potraviny za takmer 180 miliónov eur ročne a pracuje v nich 750 ľudí.
Denník E sa s Mikulášom Bobákom porozprával o tom, čo všetko v čase koronavírusu robí, aby jeho závody mohli ďalej produkovať svoje potraviny na čele s plesňovými syrmi Encián a Plesnivec.
- Mliekárne vyrábajú naďalej, plnia aj zahraničné objednávky.
- Starosti robí podnikom klesajúci kurz mien v okolitých štátoch.
- Návrat ľudí zo zahraničia vníma ako príležitosť získať nových pracovníkov.
Ako koronavírus zdvihol záujem o potraviny z vašich mliekarní a z vášho Mäsokombinátu Nord Svit?
My sme ani doteraz nemali problém s odbytom, takže v tomto sa veľa nezmenilo. Štandardne sme išli na plný výkon už aj pred koronavírusom. Boli sme vypredaní a dodnes sme vypredaní. Kde sme pocítili výrazné zvýšenie záujmu, to sú len naše dve podnikové predajne priamo pri závodoch.
Rozdiel je, samozrejme, v tom, že