Denník N

Štát nekúpil štadión a odkaz doby znie: Pán Kmotrík, urobte dobrý skutok. Nechajte si ho

Z predstavenia nového Tehelného poľa. Foto N - Peter Kováč
Z predstavenia nového Tehelného poľa. Foto N – Peter Kováč

Ladislav Križan sa zaoberá právom v športe, je bývalý futbalový reprezentant do 18 rokov a bývalý hráč Slovana Bratislava, Zuzana Zajíčková je advokátka 

Na tomto mieste by sa žiadalo povedať: ďakujeme pánovi Ivanovi Kmotríkovi, že postavil nám slovanistom, fanúšikom futbalovej reprezentácie z celého Slovenska, ale i všetkým ostatným Národný futbalový štadión. Štát naň prispel 27,2 milióna eur z celkovej ceny 118 miliónov eur.

Sme radi, že sa teraz prejavil jeho ľudský a občiansky postoj a v stave núdze solidárne so štátom a so všetkými občanmi bude rokovať, za akých detailných podmienok bude na jeho štadióne na Tehelnom poli tri- až päťkrát za rok hrávať slovenská futbalová reprezentácia.

Musíme však skonštatovať, že horeuvedené je zatiaľ len v rovine želaní. Ale nádej umiera posledná a ako povedal Václav Havel, nádej „nie je presvedčenie, že niečo dobre dopadne, ale istota, že má niečo zmysel – bez ohľadu na to, ako to dopadne“.

Pre nás má zmysel verejný záujem. Verejný záujem sa týka každého z nás. Záleží pri ňom na každom z nás.

Po vzniku novej vlády poznáme polčasový výsledok zatiaľ dvojmesačného zápasu o podpísanie kúpy Kmotríkovho štadióna štátom. Podľa písomnej informácie z ministerstva školstva k 23. marcu 2020 zmluva nie je podpísaná.

Navyše, ako sme už viackrát písali, štát podľa nášho názoru nemá povinnosť štadión od Kmotríka odkúpiť ani za pôvodných 75 miliónov, keďže bývalý minister školstva Peter Plavčan nebol oprávnený takúto zmluvu podpísať.

Ide však iba o priebežný stav prebiehajúceho zápasu. Aspoň

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Národný futbalový štadión

Komentáre, Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie