Denník N

Prokurátorka z Kočnerovej Threemy Roskoványi pomáhala Pávkovej v kauze Technopol

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Ako svojho prokurátora spomínal Kočner aj Jaroslava Mojta z generálnej prokuratúry. Jeho brat Miroslav je vo väzbe v korupčnej justičnej kauze Búrka.

Policajná akcia Búrka zatiaľ zasiahla len sudcov, Kočnerova Threema však ukázala, že svojich ľudí mal aj na prokuratúre. Ako sebe blízku osobu označil Kočner aj prokurátorku generálnej prokuratúry Katarínu Roskoványi.

„Jaroslav Mojto, Katarína Roskoványi, Pavol Galovič, všetci z GP SR. Jozef Sonderlich, okresný prokurátor KE. Pošli Dušanovi, či má proti niektorému z nich niečo. Oni o ničom nevedia,“ písal Norbertovi Bödörovi v januári 2018 Kočner o tom, koho má podchyteného na generálnej prokuratúre (GP).

„Prví traja sú GP, posledný je okresný z KE. Prví dvaja sú na 100 percent moji, druhí dvaja cez Tichého. Oni sú zas jeho na 100 percent. Stačilo, keby nám zobral troch. Dvaja na ekonomiku, jeden na násilnú,“ pokračoval ešte Kočner. Bödör mu sľúbil, že to so špeciálnym prokurátorom Kováčikom bude riešiť.

Denník N teraz zistil, že prokurátorka Roskoványi sa angažovala aj v kauze Technopol, kde je obvinený už aj Marian Kočner. Táto prokurátorka sprevádzala na rôzne vyšetrovacie úkony Denisu Pávkovú, ktorá je obvinená, že manželovi ukradla akcie Technopolu. Policajti Denníku N neoficiálne priznali, že nerozumeli tomu, aká je úloha Roskoványi v celej veci a prečo chodí s Pávkovou.

Rada pomáha

Roskoványi pomáhala Pávkovej aj pri podávaní trestného oznámenia na Páveka v januári 2017.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kočnerova Threema

Slovensko

Teraz najčítanejšie