Denník N

Talian žije tridsať rokov sám na ostrove a hovorí, že ľudstvo sa po pandémii nezmení

Mauro Morandi. Foto - Facebook Maura Morandiho
Mauro Morandi. Foto – Facebook Maura Morandiho

So svetom komunikuje aj na sociálnych sieťach.

Žije na pravdepodobne najbezpečnejšom mieste v Taliansku a o živote v izolácii vie viac než ktorýkoľvek iný Talian. Mauro Morandi od roku 1989 obýva opustený ostrov Budelli v národnom parku La Maddalena, ktorý sa nachádza medzi Sardíniou a Korzikou.

Bývalý telocvikár sa chcel pôvodne doplaviť do Polynézie a začať nový život v symbióze s prírodou. „Mal som dosť spoločnosti. Sníval som o opustenom ostrove v Pacifiku,“ povedal pre magazín Slate.

Pre problémy s motorom však zakotvil na Budelli, zamiloval sa do miestnej prírody a už nikdy neodišiel. Stal sa oficiálnym strážcom ostrova, na pevninu chodí raz ročne kvôli dcéram, inak žije na ostrove sám a s ľuďmi prichádza do kontaktu iba výnimočne.

V lete po Budelli sprevádza turistov a známi z pevniny mu raz za čas prinesú zásoby jedla. Reportérka Silvia Marchettiová pre CNN zisťovala, ako Morandi vníma súčasnú situáciu v Taliansku a či pandémia koronavírusu ovplyvnila jeho život.

Ľudia sa boja kníh

81-ročný muž hovorí, že má niekoľko rád pre ľudí, ktorých pandémia uzavrela v ich domovoch. Týždne v izolácii považuje za dobrú šancu na sebaanalýzu.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Svet

    Teraz najčítanejšie